Beleef Slot Zuylen vanuit huis!

woensdag 29 april 2020 10.51 uur | laatst gewijzigd: woensdag 29 april 2020 10.07 uur | auteur: Slot Zuylen

Van een live concert online tot verhalen over de Barones in Oorlogstijd.

In deze bijzondere tijd kijken we bij Slot Zuylen graag naar mogelijkheden die we wel kunnen bieden voor onze bezoekers. Op 4 mei is er samen met 'Klassiek in concert' een live concert online en we bieden een prachtig magazine vol verhalen over de Barones in Oorlogstijd. Dit en nog meer lees- en luistervoer voor thuis op de bank.

4 Mei: Live concert online 
In het teken van 75 jaar bevrijding Nederland organiseren we samen met 'Klassiek in concert' op maandag 4 mei vanaf 19.55 uur een live herdenkingsconcert online. Tijdens dit concert wort de 'last post' gespeeld door Milan Blauwendraait (trompet), om 20.00 uur houden we 2 minuten stilte gevolgd door het Whilhelmus. Daarna volgt een interview met Bracha Heintz (echtgenote van de Utrechtse Rabijn Heintz) en een concert door Esther Damsma - In 't Groen (viool) en Pepijn van Vlisteren (piano) met o.a. stukken van Gershwin, Ravel, Rachmaninov, Beethoven en natuurlijk het bekende thema van Schindler's list van John Williams. We delen ook beelden en verhalen van het Slot in de oorlogstijd. Het concert is te volgen via onze Facebookpagina.

Magazine: Barones in Oorlogstijd
Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding in Nederland. We kijken met het Slot terug op deze roerige periode uit de geschiedenis. Het kasteel en haar bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de oorlog. Deze verhalen hebben we verzameld in het magazine 'Barones in Oorlogstijd'. Ontdek hoe het leven was als 'kasteelvrouwe' in de oorlogstijd. Dit magazine is verkrijgbaar bij de Bruna in Maarssen, de boekenhandel Marinus van Kralingen in Breukelen of bestel deze online via onze website.

Slot Zuylen bij u thuis
Op de website van Slot Zuylen laten wij op onze pagina 'Slot Zuylen bij u thuis' activiteiten zien die u vanuit huis kunt bekijken of beleven. Hier kunt u op verschillende manieren genieten van de unieke verhalen van het Slot. Denk bijvoorbeeld aan:

Het interieur: bekijk de kamers met originele meubelstukken, schilderijen en gebruiksvoorwerpen.
Historische fotocollectie: een bijzondere collectie foto's van de adellijke familie Van Tuyll van Serooskerken van 1850 tot 1952.
Rondkijken in het verleden: naast normale foto's zijn er ook bijzondere 360 graden panoramafoto's waarbij het heden en verleden samenkomen.
Mini docu Slot Zuylen: een leuke, korte documentaire van MuseumTV over Slot Zuylen.
Belle van Zuylen: theatermaker Anita van Soest maakt een voorstelling over het leven van Belle van Zuylen, met muziek uit haar tijd. Omdat ze dit momenteel niet kan spelen, heeft ze een kort filmpje gemaakt ter impressie.

Deze activiteiten en meer zijn te vinden via onze website. Daarnaast blijven we werken aan activiteiten op afstand, houd onze kanalen in de gaten voor de laatste updates. In verband met de maatregelen is het Slot in ieder geval tot 20 mei gesloten. Tot 1 september zullen er geen vergunningplichtige activiteiten plaatsvinden. Op dit moment zijn we ons aan het voorbereiden op de 1,5 meter economie. We kijken er naar uit om u bij ons op het Slot te mogen ontvangen, wanneer dit weer kan.

www. slotzuylen.nl | Facebook | Twitter | Instagram
Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen - www.slotzuylen.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES