Vertraging bij financiële ondersteuning ZZP'ers Stichtse Vecht en de Ronde Venen

zondag 10 mei 2020 12.24 uur | laatst gewijzigd: zondag 10 mei 2020 12.14 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) is één van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Voor de gemeente Stichtse Vecht en de Ronde Venen worden de aanvragen en uitbetaling van de voorschotten door de gemeente Utrecht uitgevoerd. Dat is in technische zin niet goed gegaan waardoor vertraging is ontstaan bij de financiële ondersteuning.

Gemeente Utrecht in een mail aan aanvragers van de regeling in Stichtse Vecht en de Ronde Venen: 'Wij hebben ons systeem om de aavragen te behandelen snel ingericht, maar voor de gemeenten Stichtse Vecht en de Ronde Venen is hierbij iets mis gegaan. Hierdoor zijn betalingsproblemen ontstaan.' De voorschotten worden volgende week uitbetaald en de tweede betaling volgt snel daarna.

Volgens een artikel op de website van RTV Utrecht zijn bij de gemeente Utrecht tot nu toe ruim 13.000 aanvragen binnengekomen voor een TOZO-uitkering, een tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp'ers. Van alle geldige aanvragen heeft 75 procent daarvan inmiddels twee voorschotten ontvangen. Het gaat om een bedrag van ruim 18 miljoen euro. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES