Versoepeling 'intelligente lockdown' van start

maandag 11 mei 2020 18.44 uur | laatst gewijzigd: maandag 11 mei 2020 17.55 uur | auteur: Sander Visser

Na 2 maanden van ‘intelligente’ lockdown mogen kappers, basisscholen, bibliotheken en nagelstudios hun deuren weer openen. Vanaf vandaag zijn de eerste versoepelingen merkbaar in het straatbeeld. Ook in Stichtse Vecht.

Kapsalon
Kapsalon Pro-Hair, gelegen in Bison Shopping Centre, is vanaf vandaag ook weer open. Kapster Marieke Jansen is blij dat ze weer opengaan: “Natuurlijk ben ik blij om mijn werk weer uit te mogen voeren. Toch voelt het wel dubbel. We hebben de nodige maatregelen getroffen en knippen nu ook met zo’n lasmasker op.” 

Nagelstudios
In en rond het Maarsenbroekse Bison Shopping Centre was het druk bij de studios, zo ook bij Nagel Lounge net buiten het winkelcentrum. Ondernemer Be Phung vond het vervelend, maar wel heel begrijpelijk dat ze gesloten waren in de afgelopen 2 maanden: “Ik heb de nodige maatregelen getroffen, om klanten zo goed mogelijk te kunnen laten helpen.” Met de plastic schermen, handschoenen en mondkapjes heeft hij zich goed mogelijk proberen te wapenen tegen de verspreiding van het virus. 

Bibliotheken
De nabijgelegen bibliotheek in Maarssenbroek is echter nog niet klaar om haar deuren te openen. Bibliothecaresse Helen Cox hoopt dat de bibliotheek op de 25ste van mei haar deuren kan openen: “De route in de winkel is nog niet klaar en de schermen zijn nog niet binnen”, laat Cox weten. Helemaal dicht zijn ze gelukkig niet. Bij de online Bibliotheek kunnen e-books en luisterboeken geleend worden: “Ook hebben we de afhaal bieb’, legt de bibliothecaresse uit. “Online kunnen lezers boeken selecteren die wij in de bibliotheek hebben staan. Deze pakken wij in en kunnen ze dan bij ons ophalen.” Ze merkt dat een hoop mensen toch snakken naar boeken in deze tijd: “Het is elke keer weer leuk als je mensen blij ziet vertrekken met hun tasje met boeken,” aldus de medewerkerster van de bibliotheek. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES