Streekbelangen dient voorstel in: Meer openbare toiletten

zondag 17 mei 2020 12.46 uur | laatst gewijzigd: zondag 17 mei 2020 11.51 uur | auteur: Robbert Oelp

De fractie van Streekbelangen heeft een motie ‘Opbenbare inclusieve toiletten’ opgesteld. Deze wordt komende week in één van de commissievergaderingen behandeld. De motie roept het college van B&W op onderzoek te doen naar de mogelijkheden om openbare toiletten te realiseren in de dorpskernen waar de horeca niet beschikt over toegankelijke toiletten.

Streekbelangen heeft geconstateerd dat niet alle toiletten van de gevestigde horeca in de dorpskernen van Stichtse Vecht voor mensen met een fysieke beperking toegankelijk zijn. Vanuit de maag-, lever- en darmstichting wordt meer aandacht gevraagd voor openbare toiletten: ‘Onze missie is om voor 2023 voldoende openbare toiletten in Nederland te hebben. Voldoende voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft.’ 

Streekbelangen: ‘Vooral mensen met een fysieke beperking en oudere mensen missen het gebrek aan toegankelijke toiletten in de dorpskernen.’ De motie roept het college van B&W op voor 2021 beleid te formuleren, prioriteit te geven aan toiletten en onderzoek te doen naar de mogelijkheid openbare toiletten te realisering in de dorpskernen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES