Zwembad ’t Kikkerfort (gedeeltelijk) open

dinsdag 19 mei 2020 17.20 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 19 mei 2020 16.21 uur | auteur: Sander Visser

Er kan weer gezwommen worden bij zwembad ’t Kikkerfort in Breukelen. Met de nodige maatregelen is het ze gelukt om verantwoord mensen te ontvangen. Alle aquasporten en het banenzwemmen kunnen worden gevolgd, maar er moet vooraf worden gereserveerd op de site van het zwembad.

Na ruim twee maanden, maar eerder dan verwacht, mogen de zwembaden weer (gedeeltelijk) open. ’t Kikkerfort heeft de nodige maatregelen getroffen, om het bezoek zo veilig mogelijk te maken. Zo hebben ze een aangepaste looproute, mag er tijdens de zwemlessen per kind maar één ouder of verzorger mee en mogen maar 20 mensen tegelijk in het zwembad. 

Bij aankomst krijgt ieder een eigen kleedhokje aangewezen en deze worden na elk bezoek schoongemaakt. De sanitaire voorzieningen blijven echter gesloten, evenals het vrij zwemmen. Iedereen boven de 12 jaar moet ook in het bad de 1,5 meter regel naleven. 

“De gezondheid is het belangrijkst”, geeft Anthony Fokker, de bedrijfsleider van het sport en recreatiecentrum, aan. “Maar we zijn super blij dat de lessen weer zijn gestart en we mensen weer mogen verwelkomen. Daarom hebben we in de hal toch maar vlaggetjes opgehangen.” 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES