Zwembaden de Meent en Zwemlust blijven dit jaar dicht; mogelijk verlate opening De Koet

dinsdag 19 mei 2020 21.25 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 19 mei 2020 20.29 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De besturen van Zwembad de Meent en Zwemlust hebben besloten dat zij de zwembaden dit seizoen helaas niet kunnen openen. Tot deze conclusie zijn zij gekomen na uitvoerig overleg de met diverse instanties. Ook hebben ze deelgenomen aan een crisisberaad met twaalf andere openluchtbaden. Tijdens deze bijeenkomst zijn alle voors en tegens grondig afgewogen. Zwembad De Koet is ook nog gesloten, maar opent misschien later dit seizoen nog de deuren. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

Verantwoordelijkheid vrijwilligers te groot
Bij de zwembaden werken veel vrijwilligers. De verantwoordelijkheid voor deze vrijwilligers wordt zeer groot door alle coronamaatregelen. De besturen vinden dat zij de vrijwilligers deze verantwoordelijkheid niet kunnen opleggen. Gezien de verregaande regels is ontspannen recreatief zwemmen daarnaast onmogelijk. Ook het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen zou mogen, is zeer beperkt.

Zorgvuldige afweging
De afweging is zorgvuldig genomen door de besturen van de zwembaden. De maatregelen die moeten worden genomen en hebben bijgedragen aan dit besluit zijn: 

* Verantwoording van handhaving ligt volledig bij de organisatie
* Elke bezoeker moet geregistreerd worden.
* De aankomst- en vertrektijd moet worden vastgelegd
* Douchen is niet toegestaan i.v.m. verwaaien van microdruppeltjes (aerosolen)
* Banen zwemmen op 1.5 meter afstand en inhalen is niet toegestaan
* In geval van reanimatie gelden afwijkende regels.
* Snackverkoop is uitgesloten vanwege de wachtrij

Mochten de maatregelen versoepeld worden dan houden de besturen van de zwembaden de maatregelen nogmaals tegen het licht, maar vooralsnog willen ze geen valse hoop geven. Meer informatie kunt u vinden op de websites: www.zwembaddemeent.nl en www.zwemlust.nl. Zwembad De Koet is ook nog gesloten en houdt u via hun website (www.dekoet.nl) op de hoogte of en wanneer zij weer open gaan. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES