Tijdelijke verkeersmaatregelen De Strook (weer) van kracht

dinsdag 19 mei 2020 21.31 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 19 mei 2020 20.33 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht
Foto: Dennis Ketelaars

Van woensdag 20 mei tot en met zondag 24 mei zijn de tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht rondom het recreatieterrein De Strook (Nieuweweg) in Maarssen. Gemeente Stichtse Vecht roept bezoekers op rekening met elkaar te houden, drukke plekken te mijden en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Om parkeeroverlast te voorkomen roept de gemeente bezoekers ook op met de fiets naar De Strook te gaan. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Mijd drukte en houd afstand, ook bij een bezoek aan De Strook!
In verband met het voorspelde zomerse weer zijn er misschien onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De Nieuweweg wordt daarom vanaf woensdag 20 mei eenrichtingsverkeer. Zo kunnen dagjesmensen aan beide zijden van de weg parkeren. De brandweer en ambulance gaan zo nodig over het fietspad om het gebied goed te kunnen bereiken. Verkeersregelaars reguleren het tijdelijke eenrichtingsverkeer en zorgen dat auto’s de doorgang open houden. De gemeente vraagt alle dagjesmensen op De Strook voldoende afstand te bewaren!

Overzicht verkeersmaatregelen
De verkeersmaatregelen houden verder in dat:

* Er eenrichtingsverkeer geldt op de Nieuweweg tussen het Zandpad en de Herenweg (Breukeleveen), rijrichting vanaf de Herenweg naar het Zandpad.

* Er een omleidingsroute geldt vanaf het Zandpad via Maarssen-Dorp en Maarsseveensevaart, bij de kruising Maarsseveensevaart/Landweg zich splitsend in een route via de Bethunepolder naar de Nieuweweg en De Strook, en een route via Tienhoven naar Breukeleveen en Hilversum.

* Er eenrichtingsverkeer geldt voor al het verkeer op de Landweg en de Griendweg, vanaf de Maarsseveensevaart naar De Strook. De beperking ‘uitsluitend toegankelijk voor bestemmingsverkeer’ op de Landweg (hoek Maarsseveensevaart) wordt opgeheven.

* Het verboden is om stil te staan aan beide zijden van de Griendweg.
 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES