RTV Stichtse Vecht

Texelse hotels schenken 1.001 overnachtingen aan zorghelden

Onder het motto: ‘Jullie zorgen voor ons, wij zorgen voor jullie’ stellen Texelse hotels samen 1.001 overnachtingen beschikbaar voor zorghelden. Het begrip ‘zorgheld’ wordt daarbij breed geïnterpreteerd: iedereen die de afgelopen twee maanden een onmisbare maatschappelijke bijdrage heeft geleverd. Van oma’s, opa’s, moeders, meesters, boeren, vakkenvullers tot thuishulp en verpleging. De Texelse Hotel Vereniging heeft in samenwerking met VVV Texel de inschrijving vandaag geopend.

De actie is geheel belangeloos opgezet, ondanks dat ook de Texelse hotels het afgelopen maanden zwaar hebben gehad door de enorme terugloop van boekingen. De Texelse hotels willen met deze actie graag mensen extra verwennen en iets terugdoen voor al die mensen die afgelopen maanden, en ook nu nog, ‘de hete kolen uit het vuur halen’.

“Deze zorghelden verdienen het om in de watten gelegd te worden en die verantwoordelijkheid nemen wij graag als de Texelse hotels. Toen we het initiatief voorstelden aan onze leden zeiden Texelse hotels volmondig en vanuit het hart: JA! Daarmee zijn veel leden vertegenwoordigd in deze actie en dat is nu al hartverwarmend.” Aldus Andreas Schraag, bestuurslid van Texelse Hotel Vereniging en eigenaar van één van de deelnemende hotels.

Meld een zorgheld aan
Via de link www.texel.net/zorgheldenoptexel kunnen zorghelden vanaf vandaag worden aangemeld. Aanmelden kan tot en met 24 mei om 23.59 uur. De 1.000 overnachtingen worden verloot onder 500 zorghelden. De winnaars ontvangen een voucher voor twee overnachtingen met ontbijt voor twee personen in één van de 30 Texelse hotels. Vanaf 1 juni kunnen de winnaars hun gewonnen prijs met een aankomst tot 26 maart 2021 verzilveren, uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Over De Texelse Hotel Vereniging
Dertig grotere en kleinere hotels op Texel zijn verenigd in de Texelse Hotel Vereniging. Gezamenlijk worden acties opgezet en belangen behartigd. Marianne Langeveld is voorzitter van de vereniging.