Online workshop koken voor jongeren

vrijdag 22 mei 2020 10.19 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 22 mei 2020 11.38 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Na de eerste workshop #DuurzaamKoken, waarin werd gekookt met "verspild voedsel" uit de Magic Box van Too Good to Go, is het tijd voor weer een nieuwe kookuitdaging. Duurzame Vecht: 'En dat wordt... Plasticvrij Koken met lokale producten!' op 11 juni.

Op 11 juni organiseert Duurzame Vecht de online kookworkshop #PlasticvrijKoken voor jongeren uit de gemeente Stichtse Vecht. Er wordt namelijk ongelofelijk veel plastic geproduceerd en meer dan 40% van al het geproduceerde plastic gebruiken we maar één keer. Ook in de supermarkt zitten heel veel producten in een plastic verpakking. Dat kan toch anders?!

Duurzame Vecht: 'De producten van de boer zitten vaak (nog) niet in plastic. En daarom hebben wij ervoor gekozen om deze uitdaging aan te gaan met zoveel mogelijk producten van lokale boeren en ondernemers. Extra duurzaam dus en zo doen wij ook mee met "Support your locals".'

Vanwege de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen om met elkaar te koken. Duurzame Vecht: 'Maar daar hebben we wat op bedacht! Jullie krijgen allemaal vooraf een (gratis) Duurzame Vecht Box voor twee personen thuisbezorgd met daarin lekkere, lokale en plasticvrije producten. Via een livestream (YouTube, Facebook en Zoom) gaan we dan op 11 juni, onder leiding van chef-kok Rik van der Schaft, kijken hoe we van die producten een lekkere, lokale en plasticvrije maaltijd kunnen maken. De recepten zitten ook in de box, zodat je die erbij kunt gebruiken als je gaat koken.
Lijkt het jou leuk om hieraan mee te doen? Meld je dan nu aan!'

Wat: Online kookworkshop met lokale producten / Plasticvrij Koken
Voor wie: Jongeren van 12 tot 25 jaar uit de gemeente Stichtse Vecht
Waar: Gewoon thuis, met een live verbinding met Maarssen aan de Kook via YouTube, Facebook en Zoom
Wanneer: donderdag 11 juni van 16:00 tot 17:30 uur
Kosten: jouw energie en enthousiasme!

VOL = VOL!
Aanmelden kan alleen als je woonachtig bent in de gemeente Stichtse Vecht, in verband met de bezorging van de box. Aanmelden kan op: KLIK HIER.

Heb je vragen? Neem dan even contact op met de organisatoren:
Joost Vosmer (joostvosmer@duurzamevecht.nl)
Sanne van den Broek (sannevandenbroek@duurzamevecht.nl)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES