Vechtstreekmusuem toch open per 1 juni

woensdag 27 mei 2020 20.24 uur | laatst gewijzigd: woensdag 27 mei 2020 21.43 uur | auteur: Robbert Oelp

Het Vechtstreekmuseum heeft - na een goed gesprek met wethouders Klomps - toch besloten om per 1 juni haar deuren te openen. Vorige week kondigde het Vechtstreekmuseum nog aan de deuren niet te openen en eiste een gesprek. Gebrek aan juiste communicatie en te snel oordelen en handelen zorgde voor onnodige onrust.

Na het gesprek met de wethouder was de kou snel uit de lucht: 'In dit overleg heeft de wethouder toegezegd zich op zo'n kort mogelijke termijn te zullen inspannen om een duidelijk en werkbaar kader te creëren voor het museum op de huidige locatie voor de eerstkomende drie jaar. Als een dergelijk kader ontbreekt is het bestuur van het Vechtstreekmuseum namelijk niet in staat om op een professionele wijze beleid te maken en het museum te besturen. Het bestuur van het Vechtstreekmuseum heeft besloten om vooruitlopend op de concrete uitwerking van dit meerjarenkader door de gemeente de deuren van het museum alsnog per 1 juni te openen'.

Vanaf 1 juni gaat het musuem in Park Goudestein weer open. Het heeft bezoekregels opgesteld vanwege de noodzakelijke coronamaatregelen. 

 

Voor het vorige week gepubliceerde artikel KLIK HIER.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES