Regionieuws: Sportvissers redden vissen

zaterdag 30 mei 2020 10.00 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 30 mei 2020 11.08 uur | auteur: Sportvisserij MidWest Nederland

Het is alweer een behoorlijke tijd droog en dat betekent dat wateren droog kunnen vallen. Voor de talloze vissen die in deze wateren zwemmen is dat rampzalig. Sportvisserij MidWest Nederland zet een calamiteitenteam in met vrijwilligers om vissen te redden.

 Het is een naar gezicht om te zien dat vissen liggen te spartelen en naar lucht happen. Sportvissers zijn  echte vissenliefhebbers en zetten zich in om vissterfte te voorkomen en redden graag vissen.
Sportvisserij MidWest Nederland heeft daarom een calamiteitenteam met vrijwilligers die getraind zijn in het herkennen van vissen in nood, de verschillende soorten calamiteiten en hoe te handelen als er iets aan de hand is. Het calamiteitenteam beschikt over allerlei materialen, waaronder zuurstofpompen,  om vissen te redden. Het team werkt veelal samen met waterbeheerders als het waterschap of gemeenten.
Als u vissen in nood of vissterfte ziet dan kunt u dit melden via Sportvisserij MidWest Nederland, 0251-318882 of 06-10709183 (buiten kantooruren) /   info@sportvisserijmidwestnederland.nl. Meldingen kunnen ook via www.meldpuntwater.nl worden gedaan.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES