Het Vechtstreekmuseum is weer open

woensdag 03 juni 2020 17.02 uur | laatst gewijzigd: woensdag 03 juni 2020 18.06 uur | auteur: Vechtstreekmuseum

Vanaf deze week kunt u weer genieten van ons museum: wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Er zijn twee tentoonstellingen
De speciale jubileumtentoonstelling “De Vecht- Nieuwe PARELS blootgelegd”.

Deze jubileumtentoonstelling bevat unieke stukken uit of over de Vechtstreek, veelal uit particuliere collecties, die nog nooit eerder in het museum zijn tentoongesteld. In de eerste schatkamer (inspiratie) is vooral werk te zien van landschapsschilders die erop uittrokken om schetsen te maken.

In de tweede schatkamer (verbeelding) is werk te zien van bekende schilders en ook objecten als tegeltableaus, vazen en glaswerk getoond waar verbeelding steeds een belangrijke rol bij speelt. In de derde schatkamer (herinnering) zijn diverse gedenkpenningen te zien die al vanaf het midden van de 16de eeuw gebruikelijk waren bij huwelijken of huwelijksjubilea. Ook geboorte-, doop-, en overlijdenspenningen horen daartoe.

De vaste tentoonstelling “de Vecht – Ons Pronkstuk !” 
Hierin staat de geschiedenis van onze Vechtstreek centraal, met veel displays en afbeeldingen. Ook dit jaar zijn er weer enkele nieuwe kunstwerken toegevoegd.

Verder zijn onze horeca, winkel en antiquariaat geopend. Het prachtige terras, met nieuw meubilair, gelegen in park Goudestein is zeker een bezoek waard.

In verband met het protocol gelden er extra maatregelen en dient men van tevoren voor het museumbezoek kaartjes te kopen (online of telefonisch). Zie verder de website www.vechtstreekmuseum.nl

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES