Kunst kijken en picknicken aan de Vecht

donderdag 04 juni 2020 09.58 uur | laatst gewijzigd: donderdag 04 juni 2020 11.07 uur | auteur: Buitenplaats Doornburgh
Foto: ronald tilleman

Digitale bloemenzee van teamLab op Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 4 juni opent Doornburgh opnieuw de deuren voor het publiek. Blikvanger deze zomer is een digitaal kunstwerk van teamLab, een internationaal kunstenaarscollectief gevestigd in Tokio. Het kunstwerk toont een digitale bloemenzee, die verandert met het verloop van de dag. Ook zijn er rondleidingen gericht op architectuur, historie en natuur. Buitenplaats Doornburgh zorgt voor passende hygiënemaatregelen, zodat bezoekers in alle veiligheid van de buitenplaats kunnen genieten.

Nieuwe kunst: teamLab
De heropening van Doornburgh wordt gevierd met de komst van een digitaal kunstwerk van teamLab. De installatie ‘Continuous Life and Death at the Now of Eternity’ verbeeldt een continu veranderende bloemenzee en ziet er tijdens ieder timeslot anders uit. Joanna van Dorp, Directeur van Stichting Buitenplaats Doornburgh: “De kunst van teamLab past heel goed op Doornburgh. Dit kunstwerk lijkt de tijd te vertragen. Je kunt er lang naar kijken en er helemaal in verdwijnen.” De priorij van Doornburgh is van donderdag t/m zondag te bezoeken door een kaartje te reserveren voor een timeslot via www.buitenplaatsdoornburgh.nl.

Wereldberoemd, innovatief & meditatief
Het internationale kunstcollectief teamLab bestaat uit honderden leden; van ingenieurs tot kunstenaars, van wiskundigen tot architecten. In dit samenwerkingsverband komen kunst, wetenschap en natuur samen. Het collectief maakt internationaal furore met interactieve kunstwerken die reageren op bewegingen van bezoekers. Te midden van deze digitale projecties waant de bezoeker zich in een kleurrijke wereld vol wonderlijke natuurverschijnselen die alle zintuigen prikkelen. Joanna van Dorp: “Het is heel bijzonder dat we een werk van dit wereldberoemde kunstcollectief kunnen tonen. De kunstwerken van teamLab laten met technologie de grenzen tussen kijker en het kunstwerk vervagen. Het sluit mooi aan bij de moderne architectuur van onze priorij die ook de bezoeker verleidt tot rust en verdieping.”

Genieten in de binnentuin en in het park
Bezoekers kunnen in de binnentuin genieten van een goede kop koffie met taart, een lunch of een borrel van restaurant DeZusters. Nieuw is het picknickterras in het park. Bezoekers kunnen zonder ticket een hapje en drankje kopen bij ‘DeZusters to go’ om buiten in het park te nuttigen. Het restaurant maakt sinds de start van de quarantaine Dinerboxen en gaat daar mee door tot 1 juli. Vanaf dan is restaurant DeZusters weer regulier geopend, met op vrijdag en zaterdag een nieuw menu en nieuwe dinerformule. Reserveren voor het diner kan nu al via www.dezusters.nl.

Passende maatregelen voor een veilig bezoek
Er zijn overal passende hygiënemaatregelen, waaronder een inrichting die zorgt voor 1,5 meter afstand, een maximum van 30 bezoekers per timeslot en extra reinigingsmiddelen voor bezoekers en personeel. Reserveer kaarten via www.buitenplaatsdoornburgh.nl.

Foto: archief RTV Stichtse Vecht

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES