Terraseiland Fort aan de Klop geopend

woensdag 10 juni 2020 12.46 uur | laatst gewijzigd: woensdag 10 juni 2020 13.55 uur | auteur: Fort de Klop

Het ruimste terras van Utrecht telt 300 zitplaatsen

Sinds kort staat de poort op de brug naar Fort aan de Klop weer wijd open voor gasten. Voorafgaand aan de opening op 1 juni is hard gewerkt aan de nieuwe inrichting van het fortterrein. Resultaat: een ruim opgezet terraseiland (meer dan 2 hectare) rondom de nieuwe buitenkeuken, waar je geheel contactloos bestelt en betaalt. De ideale plek om in de buitenlucht - coronaproof - te genieten van een hapje en drankje.  

Horeca volgens alle geldende richtlijnen, maar toch in een ongedwongen sfeer
Wat direct opvalt op het groene eiland is de ruimte. Er is veel afstand tussen de tafels, wat het eenvoudig maakt om minimaal anderhalve meter uit de buurt te blijven van anderen. In samenwerking met Spont is razendsnel een nieuw bestelsysteem geïmplementeerd, waarmee gasten met hun mobiele telefoon contactloos bestellen en betalen. Ondanks de maatregelen hangt er op het eiland de ontspannen, festivalachtige sfeer die zo kenmerkend is voor Fort aan de Klop.

Eten wat ’t FORT schaft
In de buitenkeuken bereidt de kok biologische hamburgers, hotdogs, vegetarische shoarma en nog veel meer. Van broodjes tot borrelhappen en van Utregs Plankie met streekproducten tot picknick, de menukaart biedt genoeg keuze voor iedereen op elk moment van de dag. Bij mooi weer staat in de maand juni een foodtruck met verse, ambachtelijke friet tegenover de buitenkeuken.

Alle ruimte voor kinderen
Kinderen spelen rond de glijbaan op ’t terraseiland, struinen rond de bunker, of nemen een kijkje bij de hangbuikzwijntjes en kippen in de dierenweide. Om tussendoor even bij te komen slepen ze een zitzak naar de tafel van hun gezin en ploffen neer met een beker limonade of een bordje American pancakes.

Zorgeloos genieten 
“Ik merk aan onze gasten dat ze het fijn vinden om er weer even uit te zijn.”, vertelt bedrijfsleider Peter Dijkman. “De nieuwe situatie is even wennen, maar vanaf dag één lukt het iedereen al goed afstand te houden en contactloos te bestellen. Wij zijn superblij eindelijk weer mensen over onze fortburg te zien stappen.”

Over Fort aan de Klop
Het in 1850 gebouwde Fort aan de Klop behoort tot de oudste verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na een grote renovatie werd horecalocatie Fort aan de Klop in 2007 geopend voor het publiek. Ook nu, in de anderhalvemetersamenleving, is het een inspirerende en gastvrije plek om een terrasje te pakken, te vergaderen, een feestje te vieren of vakantiewoning te huren. Het terraseiland is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Reserveren hoeft niet.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES