Stichtse Vecht barst van het talent

donderdag 11 juni 2020 19.12 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 12 juni 2020 17.19 uur | auteur: Tineke de Vries

Er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep van de ondernemersvereniging Hart van Maarssen, met als aanjager Kunst met een Koekje, om mee te doen aan een grote teken- en schilderwedstrijd. Doel van die wedstrijd, naast gewoon lekker schilderen, was om het gevoel van verbondenheid onder de inwoners van Stichtse Vecht te vergroten en het centrum van Maarssen een vrolijk aanzien te geven. Het thema was “Voorjaar” en de schilderijen van jonge dieren, vrolijke lente weides, bloeiende bomen en zelfs dappere badgasten maakten het al snel een klein feestje om door het winkelgebied te wandelen zoals bij een kunstroute.

De wedstrijd was echt voor iedereen: Er waren meer dan 50  inzendingen uit alle kernen te bewonderen: De jongste deelnemer was zes, de oudste negentig. 


Afgelopen zaterdag was de uitslag en tot 16 juni zijn de werken van de winnaars nog te bewonderen in de etalage van Kunst met een Koekje.


Hierbij nogmaals de winnaars.

0-8 jaar: Feline, Rozemarijn, Merle, Jorine en Annabel. Voor ieder van hen heeft Novy een bon beschikbaar gesteld, te besteden aan speelgoed of teken- en schilderspullen

9-14 jaar: 1e prijs Joosje voor het schilderij “Donzige Eendjes”

2e prijs: Tara voor haar schilderij “Vlinder”

3e prijs: Diewertje voor haar schilderij “Wind” 

15-115 jaar: 1e prijs voor Ilse van Rooijen voor haar schilderij “lenteweide”

2e prijs: Rianne Randeraad voor haar aquarel “Pulletje” 

3e prijs: Marijke Boot voor haar schilderij “Verkenning van de Zee”  

Tenslotte was er nog een eervolle vermelding voor Tine v. Vredendaal, met haar 90 jaar onbetwist de oudste deelneemster, voor haar schilderij “Bloemenmeisje”

De prijzen voor dit evenement werden beschikbaar gesteld door de ondernemersvereniging Hart van Maarssen, door eetcafe De Dorpsgek, door Novy Maarssen en door het Vechtstreekmuseum.

Al met al een geslaagde activiteit, voor herhaling vatbaar!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES