RTV Stichtse Vecht

De Dreef: Het mooiste straatje van Kockengen

In verband met Kockengen Waterproof werden aan De Dreef de tuinen leeg gehaald, en de mooie hoge bomen uit de berm verwijderd voor de noodzakelijke verbeteringen in Kockengen.

De bewoners van De Dreef 26 t/m 32 in Kockengen kwamen een avondje bij elkaar om  hun ideeën te bespreken over hoe ze de straat opnieuw konden inrichten met beplanting. Een kort doodlopend straatje is natuurlijk makkelijker in te richten dan een lange straat, dat beseften de bewoners heel goed.

Het resultaat mag er zijn zo vertellen de bewonerrs:
Onze voortuinen hebben dezelfde bomen gekregen op een rij voor het rustige effect, en langs de straat hebben wij hortensia’s geplant.
Op de opritten van de woningen ligt nu grind in pl;aats van tegels, ook goed voor het doorlaten  van regenwater.
De berm van de sloot is beplant met vaste en bloeiende planten en groenblijvers. Ook zijn er zes mooie bomen geplant.
Met de bloeiende planten is rekening gehouden met het welzijn van bijen en vlinders. Het is mooi om te zien hoe ze de nieuwe planten alweer hebben gevonden en ervan genieten.

De bewonders van De Dreef hebben voor de beplanting de samenwerking gezocht met Kleurrijk Buiten Stichtse Vecht. Deze organisatie helpt als buurtbewoners  gemeentegrond zelf willen beplanten en onderhouden. 'Het  contact is heel succesvol verlopen, wij konden ons beplantingsplan indienen, en zij zorgden voor de planten, bomen en hulp bij het inplanten hiervan', aldus de bewonders van De Dreef.

De bewoners van het straatje onderhouden nu de mooie berm. Zij genieten er allemaal enorm van, vanuit hun keukenraam zien ze nu een prachtig bloeiende bermtuin, in het mooiste straatje van Kockengen.

Foto's: Alie Boele