OSM'75 investeert in Maarssenbroeks verenigingscomplex

vrijdag 19 juni 2020 09.50 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 19 juni 2020 11.30 uur | auteur: Loeke Hegge

De Maarssenbroekse voetbalclub OSM'75 timmert flink aan de weg. In figuurlijke zin met haar technische commissie, technisch beleid, vrijwilligersaanpak en het in 2019 tweede aangelegde kunstgrasveld. Maar nu ook in letterlijke zin; het verenigingscomplex in de Maarssenbroekse wijk Fazantenkamp krijgt een flinke opknapbeurt.

Sinds de jaren ’70 is er niet veel verbouwd aan het verenigingscomplex van OSM'75.  Het bestuur van de club ziet in 2020 echter een lang gekoesterde wens in vervulling gaan; de verbouwing van het verenigingscomplex. Kleedkamers, ruimtes, toiletgroep, warmwatervoorziening en bestuurskamer zullen een metamorfose ondergaan. Niet alle werkzaamheden worden uitbesteed. Een betrokken groep vrijwilligers zijn aan de slag gegaan met strippen en slopen van het complex. 

Aan het begin van het traject, ongeveer een jaar geleden, is er een beleidsplan opgesteld. Een voetbalclub met de financiën om volledig onafhankelijk te verbouwen is vrij zeldzaam. Daarom was het voor OSM’75 in mei van dit jaar nog altijd onzeker of de verbouwing door kon gaan. Door middel van vele uren spenderen aan offertes, bezoeken aan de bank, gemeente en sponsoren is het project toch gelukt en is de verbouwing inmiddels in volle gang: “Onze projectgroep bestaat uit betrokken vrijwilliers die zich als terriërs vastgebeten hebben in het project," aldus Erwin Wildschut, voorzitter van OSM’75.

Sommige handelingen werden eigenhandig en zelfstandig uitgevoerd. De verduurzaming van het gebouw maakt ook dat de gemeente een steentje bij kan dragen. De club heeft de afgelopen jaren een  exponentiële groei in damesvoetbal gerealiseerd door haar aanpak en de interesse van de samenleving daarin. Deze nieuwe leden zorgen natuurlijk ook voor een stijging van de ledencontributie.

De voormalige kleedkamers waren al jaren een doorn in het oog volgens Piet Donga:  “Ze stammen uit de jaren ’70. Je kunt dus wel stellen dat de isolatie erg verouderd is. Ook de tegels vallen bij wijze van spreken zo van de muur af. Om onszelf te verduurzamen gaan we de muren, het dak en de vloer volledig isoleren en verbruiken we geen gas meer. De warmwatervoorziening wordt geregeld door zonneboilers en -collectoren, waardoor we voor het kleedkamergebouw geen gas meer nodig hebben. Hiermee is ons verbruik minder.'

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES