VV Maarssen start met O23-team in 4e Divisie

maandag 22 juni 2020 21.49 uur | laatst gewijzigd: maandag 22 juni 2020 23.24 uur | auteur: VV Maarssen
Foto: Ronald Hoogendoorn

Het komende seizoen begint VV Maarssen met een extra seniorenteam, in de categorie onder-23. Dit is voor talentvolle spelers een extra opstap naar de selectie.

De succesvolle jeugdopleiding levert de laatste jaren veel talenten af. De selectie van VV Maarssen profiteert daar steeds meer van. Spelers als Jesse Witlox en Ronald Wielinga draaien inmiddels een aantal seizoenen mee. Ook hebben de talenten uit de lichting van afgelopen seizoen al hun debuut gemaakt in de hoofdmacht. Na dit afgebroken seizoen schuiven opnieuw zes talentvolle spelers uit de eigen JO19 door naar de mannenselectie.

Vanwege de goede reputatie van de jeugdopleiding en kansen die jonge spelers bj VV Maarssen krijgen, ontstaat er extra toeloop van jonge spelers vanuit regionale verenigingen. Dat geeft VV Maarssen de gelegenheid om met een sterk talententeam deel te gaan nemen aan de nieuwe 023-competitie die de KNVB in het komende seizoen gaat starten. VV Maarssen onder-23 begint in de 4e divisie en speelt tot aan de winterstop een hele competitie in een poule van acht teams. De beste twee teams promoveren in de winter al naar de 3e divisie, waar vervolgens weer een competitie met acht teams wordt afgewerkt. Daarna kunnen opnieuw de bovenste twee teams promoveren naar de 2e divisie.

Het eerste elftal van VV Maarssen krijgt nu twee volwaardige teams onder zich, waarin spelers kunnen rijpen en zich verder ontwikkelen. Want ook het zo succesvolle VV Maarssen 2 (met twee kampioenschappen op rij) blijft een volwaardig selectieteam en gaat zich wederom mengen in de strijd om promotie naar de reserve 1e klasse. Met drie volwaardige selectieteams komen alle spelers aan hun trekken qua speeltijd. De nieuwe 023-competitie geeft VV Maarssen nog betere mogelijkheden om talenten te laten doorgroeien, zodat ze uiteindelijk de stap richting het eerste elftal kunnen zetten. Dit betekent overigens niet dat talenten niet direct een kans krijgen in het eerste team. Een kans die door bijvoorbeeld Guillermo Rosalia en Nordin Zoufri vorig seizoen al met beide handen werd aangegrepen en werd omgezet in een basisplaats.

De komende weken traint de selectie twee keer in de week, als voorbereiding op het komende seizoen. Zo kunnen spelers en staf verder aan elkaar wennen. En nu maar hopen dat corona verder geen roet in het eten gooit...

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES