Zondag 26 juli: Bezoek aan de tuin van buitenplaats Middenhoek in Nieuwersluis

donderdag 25 juni 2020 10.27 uur | laatst gewijzigd: donderdag 25 juni 2020 11.32 uur | auteur: Vechtstreekmuseum

De prachtige tuin- en parkaanleg in landschapsstijl van Middenhoek is zeker een bezoek waard. Een wandeling over de slingerpaden, langs de vijvers, boomgaard, parkbos, moestuin en historische gebouwen laat de geschiedenis van dit landgoed herleven.

Al in 1719 is Middenhoek ontstaan en is lang in bezit geweest van de familie Bierens. De familie Van den Arend Schmidt is de huidige eigenaar van Middenhoek. Helaas heeft een brand in 1965 het mooie landhuis in de as gelegd. In 1970 heeft de eigenaar dit landhuis weer op een andere plaats in het landschapspark in dezelfde stijl opgebouwd en de theekoepel verplaatst. Laat u verrassen door de enthousiaste verhalen van de heer Guus van den Arend Schmidt die u op zijn landgoed zal rondleiden.

Het bezoek aan de tuin vindt plaats op zondag 26 juli van 14.00 tot 15.30 uur. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Reserveren kan via de website van het Vechtstreekmuseum (www.vechtstreekmuseum.nl).  De prijs is € 8,25 pp en er is plaats voor 10 bezoekers.

Adres: Rijksstraatweg 57a te Nieuwersluis. In verband met beperkte parkeerruimte op het terrein is het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen. En zorg voor waterbestendige wandelschoenen na een regenachtige periode.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES