Lokaal Liberaal wil opheldering herinrichting Maarssenbroekse kruispunten

zaterdag 27 juni 2020 18.04 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 27 juni 2020 19.14 uur | auteur: Robbert Oelp

Raadslid Bas Verwaaijen heeft vragen gesteld aan het college van B&W en wil opheldering over de keuze van de gemeente de Maarssenbroekse rotondes te herinrichten. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Raadslid Verwaaijen in een toelichting op de de vragen: ‘Half mei 2020 heeft de fractie van Lokaal Liberaal technische vragen  gesteld over de aangekondigdse dynamische verkeerslichten op de burgemeester Waverijnweg. We hebben gevraagd naar de planning van de aanleg van de rotondes. Het antwoord was: "Het project is nog in voorbereiding, het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Uit de pers vernamen op 25 juni 2020 dat de rotondes nu geheel van de baan lijken te zijn. Dat verbaast ons hogelijk, aangezien iets meer dan een maand geleden de situatie nog heel anders leek.’ De fractie stelt dan ook vragen.

Het college van B&W in een persbericht van deze week: ‘Gemeente Stichtse Vecht heeft besloten om de kruispunten Safariweg/Ruimteweg en Vogelweg/Floraweg op de Burgemeester Waverijnweg in Maarssenbroek opnieuw in te richten. Ook worden daar zogenoemde ‘dynamische verkeerslichten’ geplaatst. Deze verkeerslichten reageren op aanwezig verkeer. Op deze manier wordt een vlotte en veilige verkeersdoorstroming bewerkstelligd. Ook in de toekomst.’

Lokaal Liberaal wil meer informatie over het onderzoek dat aanleiding is geweest voor de gedachteswitch en de éénzijdige wijziging van het door de raad vastgestelde GVVP. Lokaal Liberaal is van mening dat als er voor een andere oplossing gekozen moet worden, dit dan middels een gewijzigd GVVP aan de raad ter besluitvorming moet worden voorgelegd.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES