Strandbad Maarsseveense Plassen weer open met online boekingssysteem

dinsdag 30 juni 2020 10.24 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 30 juni 2020 11.26 uur | auteur: Sammie Druppers en Laura Iwuchukwu

De afgelopen dagen waren de temperaturen hoog opgelopen. Dat belooft nog wat voor de rest van de zomer. Op de warme dagen is het dan natuurlijk heerlijk om wat verkoeling op te zoeken. Goed nieuws: dat kan weer bij Strandbad Maarsseveense Plassen. Mits je online hebt gereserveerd, dat dan weer wel. 

Het online reserveren is voortgekomen uit de coronacrisis. Terreinbeheerder Elise Pepels vertelt dat er normaal zo’n acht- tot negenduizend mensen op het terrein kunnen genieten van de plas, maar nu is dat niet mogelijk. Met zo veel mensen zou de anderhalve-meterregel niet gewaarborgd kunnen worden. “Nu kan minder dan de helft van die mensen op het terrein.”

De mensen die wél het terrein op gaan, houden zich verder goed aan de afspraken. Iedereen gaat op gepaste afstand van elkaar zitten. “We zijn heel tevreden met het gedrag van de mensen tot nu toe.” zegt Pepels. Voor de rest zorgen de medewerkers van de Maarsseveense Plassen. Denk daarbij aan het constant schoonmaken van de toiletten en de handzeep die op veel plekken staat. Verder zorgen de medewerkers voor spreiding via de verschillende ingangen tot het strandbad. “We hebben kaartverkoop voor de zuidkant en voor de noordkant.”

Het is natuurlijk best even wennen, met al die maatregelen. Pepels vertelt hoe ze de afgelopen dagen heeft ervaren: “Druk, maar wel heel erg leuk. We zien dat mensen heel erg blij zijn dat we weer open zijn.” Wel zegt Pepels dat de mensen nog even moeten wennen aan het online boekingssysteem. Voorheen kocht je kaartjes namelijk altijd aan de kassa. Niet iedereen is al op de hoogte van het nieuwe systeem. “We proberen mensen op de hoogte te brengen via verschillende kanalen, met name Facebook, Instagram en onze eigen website natuurlijk.” 

Of alle maatregelen snel over zullen zijn? Pepels is bang van niet. Ze denkt dat het minstens het hele seizoen nog zo blijft. “Ik vind het wel jammer dat we mensen moeten teleurstellen.” zegt Pepels dan ook. “Het is erg spijtig.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES