Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht roept tijdelijke coronaregeling voor investeringen in het leven

dinsdag 30 juni 2020 21.00 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 30 juni 2020 22.07 uur | auteur: Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht stelt als onderdeel van een steunpakket aan maatregelen tegen de gevolgen van corona € 50.000 beschikbaar voor een tijdelijke investeringsregeling. Kleinere instellingen en organisaties in Utrecht die corona-gerelateerde investeringen doen om hun organisatie voort te laten bestaan, kunnen tussen 20 en 31 juli een aanvraag indienen. Ook roept het fonds initiatiefnemers op vooral projectaanvragen in te blijven dienen, júist voor projecten die nu mogelijk iets anders van vorm zijn.

De culturele sector is zwaar getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Nu de maatschappij is veranderd wil het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht nieuwe projecten ondersteunen tegen de achtergrond van deze veranderde samenleving. Zo wordt er in de beoordeling anders gekeken naar publieksbereik, is er begrip voor aangepaste begrotingen met verminderde recette-inkomsten en wordt creativiteit extra op waarde geschat. Er is immers ook veel wél mogelijk. Het fonds roept initiatiefnemers daarom op aanvragen in te blijven dienen.  

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht wil waar mogelijk steun en verlichting bieden. De tijdelijke noodregeling is specifiek bestemd voor kleinere instellingen en organisaties in de Provincie Utrecht die geen aanspraak kunnen maken op structurele overheidssteunpakketten. Podia, musea, verenigingen en natuurorganisaties kunnen een bijdrage aanvragen voor investeringskosten. Het kan gaan om zaken voor herinrichting van hun locatie,  aankopen die passen binnen de voorgeschreven overheidsrichtlijnen omtrent het coronavirus of andere direct daaraan gerelateerde kosten. Het Cultuurfonds Utrecht draagt maximaal € 2.500 bij per aanvraag.

Op cultuurfonds.nl/utrecht is meer informatie te lezen over de coronaregeling voor investeringen. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES