CDA stelt vragen over sociale woningbouw Vechtvoorde Breukelen

donderdag 02 juli 2020 16.29 uur | laatst gewijzigd: donderdag 02 juli 2020 17.39 uur | auteur: Robbert Oelp

Raadslid Pim van Rossum (CDA) heeft - gesteund door Maarssen 2000 - collegevragen gesteld over het nieuwbouwproject Vechtvoorde in Breukelen. Met name over de sociale koopwoningen van het nieuwbouwproject aan de Straatweg 66 in Breukelen worden vragen gesteld.

Van Rossum (CDA) in de toelichting: ‘Het CDA is voorstander van sociale woningbouw, zowel koop als huur. In het verleden hebben wij ons, samen met de PvdA en Lokaal Liberaal dan ook hard gemaakt voor een eerlijke verdeling bij het Lion Cachethof in Vreeland, toen dit niet goed gebeurde en inwoners werden benadeeld. In Breukelen komen er negen sociale koopappartementen voor 200.000 euro bij het project Vechtvoorde, op Straatweg 66 te Breukelen. Ons is altijd voorgeschoteld door de ontwikkelaar dat dit woningen zouden worden met minimaal zeventig vierkante meter. Als wij nu de prijslijst zien, zien wij dat de woningen slechts 51 vierkante meter worden. Wat het CDA betreft is dat niet het idee van een sociale koopwoning.’

Het CDA wil meer informatie over het aantal vierkante meters per sociale koopwoning, de vierkante meter prijs, hoe het kan dat het aantal vierkante meters is verlaagd en in hoeverre dit ‘kleine bouwen’ in de toekomst voorkomen kan worden. 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES