Alternatieve lintjesregen Stichtse Vecht

zaterdag 04 juli 2020 10.52 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 04 juli 2020 11.57 uur | auteur: Persbericht gemeente Stichtse Vecht

Vanwege de coronamaatregelen ging de jaarlijkse lintjesregen 24 april van dit jaar niet door. Op die dag verraste burgemeester Ap Reinders acht inwoners met een persoonlijk telefoontje om hen het heuglijke nieuws te vertellen dat hen een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau was toegekend. Tijdens een alternatieve lintjesregen in de trouwzaal van Goudestein reikte burgemeester Reinders vrijdag 3 juli de onderscheidingen uit.

Voor elke decorandus was een aparte bijeenkomst georganiseerd. Zij kregen de onderscheiding niet opgespeld maar overhandigd in een etui. “We zijn blij dat met enige aanpassingen we de gedecoreerden vandaag in het zonnetje hebben kunnen zetten’’, aldus burgemeester Reinders.

Hieronder de personalia en verkregen onderscheidingen van de decorandi. 

Mevrouw P.M. (Nel) van Bekkum-van Breukelen uit Breukelen
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Is onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk voor kerk, organisaties voor stervensbegeleiding en rouwverwerking, hospices en als secretaris van de stichting Makom Ma Wouri (vrienden van Kameroen).

De heer B.J. Brouwer uit Maarssenbroek
Ridder In de Orde van Oranje-Nassau. Heeft zijn onderscheiding ontvangen vanwege o.a. zijn belangrijke bijdrage aan de landelijke organisatie Scouting Nederland en de plaatselijke Scoutinggroepen Dr. A.E. Hermans in Driebergen en de Woudlopers in Zeist.

Mevrouw J. (Jantien) de Ruiter-Wigmans uit Maarssen
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ontving haar onderscheiding vooral voor haar langdurige vrijwilligerswerk bij Stichting Vechtstreekmuseum, de Vereniging Historische Kring Maarssen en bij de Snelle Geneeskundige groep, afdeling Maarssen.

Mevrouw C.H. (Elly) Schot-Ruiter uit Vreeland
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Is onderscheiden voor o.a. haar vrijwilligerswerk voor gymnastiekvereniging DOS in Vreeland, de Protestantse gemeente in Vreeland waar zij beheerder, koster en lid van het college van kerkrentmeesters is en als secretaris en vrijwilliger bij de KNV-EHBO, afdeling Vreeland.

De heer Y.Y. (Yuk Yau) Tang uit Maarssenbroek
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ontving zijn onderscheiding voor zijn langdurige vrijwillige en bestuurlijke inzet voor de Stichting Chinese Ouderen “Chun Pah” in buurthuis “de Oase” in Utrecht. Deze stichting organiseert o.a. uitjes en bijeenkomsten voor Chinese ouderen om hen uit hun isolement en eenzaamheid te halen.

Mevrouw M.J.J. (Ria) Terra-Olijhoek uit Vreeland
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Is onderscheiden voor haar inzet (eerst als directeur en na haar pensionering in 2005 als vrijwilliger) voor de Mozarthof, een school voor kinderen met een verstandelijke beperking en zeer moeilijk lerenden in Hilversum, waar zij 2 dagen per week docente schilderen en tekenen is. Daarnaast is zij voorzitter van de Stichting Vrienden Mozarthof. Haar doel is om leerlingen te motiveren en het beste uit henzelf te halen. Zij heeft van de Mozarthof haar levenswerk gemaakt.

De heer L. (Bertus) Verhoek uit Kockengen
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Heeft zijn onderscheiding ontvangen voor zijn langdurige vrijwilligerswerk in Kockengen als penningmeester en vrijwilliger bij voetbalvereniging Kockengen, bij zwem-en recreatiepark De Koet en als penningmeester van de Gereformeerde kerk.

Mevrouw mr. L.F. Vriesinga-Uitzinger uit Maarssen
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Is onderscheiden voor met name haar langdurige bestuurlijke verdiensten als juriste bij Welzijn Stichtse Vecht en haar rechtsvoorgangers. Daarnaast initieerde zij de Stichting Aktiviteitenbus en verleende zij veel ondersteuning bij de oprichting van ouderencentrum de Vondel in Maarssen.
Sinds 2015 is zij ook secretaris en vrijwilliger bij Golfclub de Haar in Haarzuilens.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES