Diamanten bruidspaar Verbrugge-Wijnstekers uit Breukelen

dinsdag 11 augustus 2020 15.33 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 11 augustus 2020 16.59 uur | auteur: Ria Poot

Bruidspaar Gerrit en Koos Verbrugge-Wijnstekers vierden op 11 augustus hun 60 jarig huwelijksfeest. Ze werden namens de gemeente Stichtse Vecht - op gepaste corona afstand - gefeliciteerd door locoburgemeester Maarten van Dijk.

Koos Wijnstekers en Gerrit Verbrugge zaten bij elkaar in de klas op de MULO in Breukelen. Eenmaal van school af, verloren zji elkaar uit het oog, tot Koninginnedag1958. Ze ontmoetten elkaar bij het vuurwerk op Nijenrode, en daar sloeg de vonk over! Het bruidspaar heeft een zoon en een dochter, 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Het bruidspaar woonde 28 jaar in Haarlem. Daarvoor woonden zij in Breukelen en daar wonen ze nu weer.

Toen de kinderen nog klein waren, werd er veel gekampeerd, daarna hadden ze een stacaravan in Breukelen. Na de pensionering kwam er een toercaravan. Het bruidspaar ging veel en lang op pad met vrienden, onder meer naar Tsjechië, Duitsland en Frankrijk. Daarnaast gingen ze veelvuldig met hun dochter naar het Verenigd Koningkrijk.

Gerrit Verbruggen werkte 15 jaar bij de politie in Haarlem, daarna werkte hij tot zijn pensionering bij de dienst recherchezaken van het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu (VROM). Koos Verbrugge werkte als administratief medewerker en verkoopadviseuse. Ze werkte ook als vrijwilligster 18 jaar bij de Twijg. Daar deed ze onder meer de activiteitenbegeleiding en de rummikubclub begeleiden.

Het bruidspaar houdt van puzzelen, lezen, kaarten maken (Koos) en tot voorkort golfen (Gerrit). Op de televisie kijkt het paar naar de muziekprogramma's van André Rieu en Engelse detectives. Gerrit kijkt graag naar sportprogramma's.

 Foto met dank aan Noortje Arts (gemeente Stichtse Vecht)

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES