Kinderen van de Flambouw in Nightevecht bouwen samen aan een nieuw schooljaar

woensdag 19 augustus 2020 11.07 uur | laatst gewijzigd: woensdag 19 augustus 2020 12.15 uur | auteur: Flambouw

Afgelopen maandag zijn de eerste basisscholen in Nederland weer gestart. Ook de Flambouw in Nigtevecht opende haar deuren weer. Het nieuwe schooljaar draagt het thema ’samen bouwen aan een nieuw schooljaar’. Het schooljaar is dan ook geopend door samen een bouwwerk te maken van duplostenen.

Op de eerste schooldag kreeg elk kind een duplosteen. Op deze duplosteen mochten ze een tekening maken, een leerdoel of wens schrijven voor het komende jaar. Tijdens de gezamenlijk opening namen alle kinderen hun eigen duplosteen mee en mochten ze die in het bouwwerk plaatsen. Het bouwwerk symboliseert wie de school wil zijn. Elk kind is onderdeel, een bouwsteen van de school, elk kind is nodig. Daarnaast herinnert het de kinderen en de leerkrachten er elke dag aan wat de kinderen willen leren, wat hun wensen zijn en dat iedereen onderdeel is van de school. Elke steen is even belangrijk, haal je er een weg dan verliest het bouwwerk aan stevigheid en dat willen we niet.

De Flambouw die al een aantal jaar bekend staat als de school waar Lego een centrale plek in de lessen heeft, heeft door middel van een oproep nog meer Lego kunnen krijgen van mensen uit de regio. Al deze lego is gewassen en gesorteerd en staat u verdeeld in de school zodat kinderen dit altijd onder handbereik hebben.

Lego nodigt uit tot spelen. En spelen is leren. Met lego kun je problemen inzichtelijk maken en oplossen. Samen met lego aan de slag gaan, nodigt uit tot interactie en samenwerken. Daarnaast stimuleert lego de creativiteit enorm. De school is er trots op zoveel lego in huis te hebben en daadwerkelijk te gebruiken in de lessen. Dit jaar zullen ook kinderen van buiten de Flambouw de gelegenheid krijgen de kracht van Lego te ontdekken. De school gaat namelijk ook in het naschools activiteiten programma activiteiten met lego aanbieden. Alle kinderen uit de buurt kunnen daar aan mee doen.

Wilt u daar meer over weten neem dan contact op met de school.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES