Op ontdekkingstocht in de tuin met de wandeling 'Belle en de mannen in haar jonge leven'

dinsdag 01 september 2020 10.45 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 01 september 2020 11.53 uur | auteur: Slot Zuylen

In de tuin van Slot Zuylen kunt u zelf op ontdekkingstocht met de wandelroute 'Belle en de mannen in haar jonge leven'. Tijdens deze wandeling leert u meer over het leven van de bekende schrijfster en bewoonster Belle van Zuylen.

Wandelen met Belle en de mannen in haar jonge leven
Wandel de route 'Belle en de mannen in haar jonge leven' en ontmoet de belangrijke mannen waar Belle in haar tijd op Slot Zuylen een relatie mee had. Op tien punten in de tuin kunt u, aan de hand van citaten uit brieven en boeken, stilstaan bij een episode. Lees meer over de bijzondere ontmoetingen die Belle had in de tuin en kom erachter waar de Belle van Zuylen rozen destijds groeiden. De wandeling is verkrijgbaar bij onze museumwinkel en leuk om te combineren met een bezoek aan het Slot.

Belle van Zuylen
Op 20 oktober 1740 werd Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll geboren, beter bekend als de schrijfster Belle van Zuylen. Zij woonde tot haar 31e jaar in Slot Zuylen, doorgaans de winters uitgezonderd: die bracht de familie door in het grachtenpand aan de Utrechtse Kromme Nieuwegracht. Vergeleken met andere adellijke meisjes had Belle een brede belangstelling. Zij woonde colleges natuurkunde bij aan de Utrechtse Universiteit (want echt studeren mochten vrouwen niet) en volgde privé-lessen wiskunde. Naast schrijven, studeren en filosoferen hield zij zich bezig met tekenen, componeren en tuinieren. Belles verlichte ideeën botsten vaak met de traditionele opvattingen van haar familie en stand. Ook over het huwelijk hield Belle er moderne ideeën op na. In 2004 werd Belle uitgeroepen tot grootste Utrechter aller tijden en in 2005 werd haar 200e sterfjaar uitgebreid herdacht.

Aanvullende informatie
* Datum en tijden: do t/m zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur
* Bezoek aan het Slot kan met een online reservering* of door een kaartje te kopen aan de kassa. (*eenmaal gereserveerde tickets kunnen niet worden geretourneerd)
* Met een ticket voor het kasteel kunt u vrij rondlopen tussen 11.30 en 15.30 uur (laatste tijdslot is 14.40 uur). Dit ticket geeft u tevens toegang tot de tuin en het museumcafé in het Koetshuis. NB: voor een bezoek aan de tuin en/of het museumcafé dient u in het bezit te zijn van een tuinkaartje of een kaartje voor het kasteel en de tuin.
* De wandeling is verkrijgbaar bij onze museumwinkel
* Wij nemen maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen, deze kunt u hier lezen.
* Wij vragen onze bezoekers om rekening te houden met maatregelen. Neem deze zorgvuldig door voor uw bezoek. Deze kunt u hier raadplegen.
* Wij vragen u om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en/of koorts/benauwdheid. Dit geldt tevens als uw huisgenoten last hebben van koorts/benauwdheid. Voor de richtlijnen verwijzen wij u naar de website van het RIVM.
* Als u zich niet aan de huisregels van het Slot en de RIVM-richtlijnen houdt, dan kan de beheerder u vragen om het Slot te verlaten.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES