Eigen bijdrage: Gymzaal Vreeland corona-proof?

zaterdag 05 september 2020 15.01 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 05 september 2020 16.03 uur | auteur: Vincent Stapper
  • Foto: Vincent Stapper - SWIJNENBURG | meet & celebrate

De scholen zijn weer van start! Dat betekent voor vele verenigingen de aftrap van het nieuwe sportseizoen. Trainers inplannen, lestijden afstemmen, jaarplanning maken en dit jaar voor het eerst ook corona om over na te denken.

Premier Rutte haalde het afgelopen week tijdens de persconferentie al even aan. Inmiddels leven we een half jaar met corona. Een periode van aanpassen, nieuwe regels en aangepast beleid. Stapje voor stapje mogen we gelukkig weer steeds meer. Echter het virus blijft ons achtervolgen, en niet zomaar een virus.

Vanaf 1 juli mag er weer binnen worden gesport. Vanaf de bekendmaking in juni heeft gymnastiekvereniging DOS Vreeland direct contact gezocht met de verhuurder van de sporthal in Vreeland. Na veel heen en weer mailen met ambtenaren van de gemeente Stichtse Vecht is er nog altijd geen duidelijk antwoord of de sporthal nu wel of niet veilig is te gebruiken. De gemeente heeft een technisch eisen pakket gemaild waaraan de sporthal moet voldoen en benoemt daarbij expliciet dat het openen van ramen heel belangrijk is. Daar gaat het mis, de ramen in de sporthal kunnen al sinds 2018 niet meer worden geopend. De gemeente heeft alle ramen dichtgeschroefd... Daarnaast is een verversing van de lucht met het virus erg belangrijk. Echter hoe weten wij als huurder hoeveel M3 lucht er wordt ververst door het ventilatiesysteem? Hoe kunnen wij technische installaties beoordelen?

Met nog enkele dagen te gaan zitten we met de handen in het haar. Is het veilig om alle kinderen van Vreeland te laten sporten in deze gymzaal? Moeten de basisschool van Vreeland, gymnastiekvereniging en andere huurders opzoek naar een alternatief?

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES