VV Maarssen 1 heeft prima seizoenstart: bekerwinst tegen Legmeervogels

maandag 07 september 2020 16.37 uur | laatst gewijzigd: maandag 07 september 2020 17.47 uur | auteur: VV Maarssen

Op Sportpark Daalseweide trapten VV Maarssen 1 en zondag-eersteklasser Legmeervogels zaterdag onder een stralend zonnetje af voor een lekkere pot bekervoetbal. Het werd een mooi begin van het seizoen voor de ploeg van trainer Marco van der Meer.

Twee verschillende speelwijzes, waarbij Legmeervogels met vijf verdedigers, ingezakt en vanuit de reactie speelde en VV Maarssen met het initiatief en meer gericht op de aanval. Binnen acht minuten werd dit aan Maarssenzijde beloond met de openingstreffer door spits Mitch van der Vlist.

Daarna kregen beide ploegen een aantal kansen, maar was het met name VV Maarssen dat vergat afstand te nemen na een paar prima uitgespeelde aanvallen. Dion Gerritsen heeft zijn scherpte van vorig jaar al weer te pakken en hij was het die uiteindelijk de 2-0 eindstand op het bord bracht.

Nordin Zoufri en Wesley Suister kwamen Eddy Vorm en Van der Vlist vervangen en waren direct gevaarlijk tegen het moegestreden Legmeervogels. Ook de weer volledig fitte Tim Noltes en nieuweling Serkan Yasar kwamen in de laatste minuten nog in het veld voor “het treintje” aan de rechterkant: Deen van Embricqs en Zaid el Jallouli. VV Maarssen 1 gaf met de eerste bekerwinst tegen een hoger spelend team direct een visitekaartje af aan het tevreden thuispubliek.

Aanstaande dinsdag staat voor VV Maarssen 1 alweer de tweede bekerwedstrijd tegen Vitesse ‘22 uit Castricum op het programma.

 

Op de foto: invaller Nordin Zoufri.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES