Regionieuws: Onthulling K.F. Hein Kunstparticipatieproject 2020

woensdag 09 september 2020 12.15 uur | laatst gewijzigd: woensdag 09 september 2020 13.20 uur | auteur: K.F. Hein Fonds

Fotograaf Laura van Erp onthulde dinsdag 8 september het kunstwerk ‘In Motion’ dat zij maakte voor De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, in het kader van het kunstparticipatieproject van het K.F. Hein Fonds.

Het werk is ontstaan vanuit wat Van Erp zag en ervaarde tijdens een reeks bezoeken aan het revalidatiecentrum en gesprekken die zij voerde met revalidanten en medewerkers. Ze maakte drie werken geïnspireerd op het menselijk lichaam en het herstelproces van de revalidanten bij De Hoogstraat. Belangrijke thema’s in het werk van Van Erp zijn verbinding, beweging, tijd & groei.

In Motion
De ideeën voor de werken zijn met name tot stand gekomen in de wachtkamers van De Hoogstraat. Hier heeft Van Erp veel gezeten om te werken en te observeren. “In het begin was ik mij enorm bewust van mijn eigen lichaam en mijn gezondheid. Hiervoor had ik nooit dagelijkse handelingen, zoals het koken van mijn eten en het strikken van mijn veters, bevraagd.” Deze vanzelfsprekende handelingen zijn onzichtbaar voor hen die hier niet dagelijks mee worstelen. Via sequenties en collages onderzocht Van Erp thema's zoals tijd en beweging. De thema's komen in alle werken terug en zijn tevens een belangrijk onderwerp binnen De Hoogstraat. 

 “Via het vlechtwerk zoek ik naar verbinding, en via de sequentie zoek ik naar beweging en tijd. Wellicht linken mensen de beelden aan hun eigen proces en dienen ze als herkenning en reflectie.”

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES