Gemeente wil beschoeiingen in Maarssenbroek planmatiger beheren

vrijdag 11 september 2020 10.01 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 11 september 2020 11.08 uur | auteur: Website Gemeente Stichtse Vecht

De gemeente wil in Maarsenbroek de beschoeiingen planmatiger gaan beheren. Dat is nu niet goed mogelijk, omdat veel particuliere eigenaren en/of bewoners van woningen aan het water de beschoeiing hebben veranderd. Of op de oever bijvoorbeeld een grondophoging, steiger, vlonder, verharding of beplanting hebben aangebracht. (Foto website gemeente Stichtse Vecht)

Beschoeiingen zijn aan vervanging toe
Veel beschoeiingen in Maarssenbroek zijn na 30-40 jaar aan vervanging toe. Er zijn al veel losse stukken vervangen. Soms door de gemeente, soms door tuineigenaren bij het ophogen of herinrichten van hun tuin. Voor de toekomst wil de gemeente het beheer van de beschoeiingen planmatiger en in fases uitvoeren. We verwachten dat dit efficiënter, duurzamer en goedkoper kan.

Eerst inspectie vanaf het water
We voeren dit najaar eerst een inspectie uit om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Deze inspectie doen we vanaf het water. Als tuineigenaar en/of bewoner hoef je daar dus niet voor thuis te blijven. Tijdens de inspectie brengen we per adres de technische staat van de beschoeiing in kaart. Ook bekijken we of het gemeentelijk oeverdeel gebruikt wordt. De oever is, vanaf het water bezien, tot 10 centimeter achter de beschoeiing eigendom van de gemeente. Na de inspectie komt de gemeente terug met mogelijke oplossingen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES