PVV wil opheldering over ‘onderwijs’ in Maarssenbroeks Islamitisch Centrum

donderdag 17 september 2020 15.14 uur | laatst gewijzigd: donderdag 17 september 2020 17.03 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Fractievoorzitter Wim Ubaghs van de PVV heeft vragen aan het college van B&W gesteld over het geven van onderwijs door het Islamitische Centrum in Maarssenbroek: ’Ons bereikte een ruim 3 minuten wervingsspotje waarin het islamitisch centrum melding maakt van het feit dat ze per 15 september gaat beginnen met het geven van onderwijs. De PVV heeft hiervoor een aantal vragen.’

De PVV vraagt zich af of het Islamitisch Centrum gezien mag worden als ‘onderwijsinstelling’ waar onderwijs wordt gegeven. Het vraagt zich daarnaast af of dergelijke activiteiten onder de vergunning vallen. De PVV wilt ook meer weten over de gehanteerde lesmethode en de hoe de lessen van het onderwijs worden gefinancierd. 

Volgens de social media kanalen van het Islamitisch Centrum in Maarssenbroek gaat het om cursussen en lessen ter ondersteuning van de maatschappelijke en religeuse ontwikkeling van haar doelgroepen. Volgens het wervingsfilmpje gaan de lessen over islamitische basiskennis, Arabische taal, huiswerkbegeleiding, taalcursussen Nederlands en Engels en het geven van workshops op het gebied van studieloopbaanadvies, sociale vaardigheden en computer vaardigheden.

Vanaf 15 september wordt gestart met de jongste doelgroep (kleuters van 4 tot 6 jaar en kinderen van 7 tot 16 jaar). In november wordt gestart met het aanbod voor jongeren (11-16 en volwassenen). 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES