Regionieuws: Vaar mee met een herfstvaartocht op de Nieuwkoopse Plassen

maandag 21 september 2020 16.46 uur | laatst gewijzigd: maandag 21 september 2020 17.51 uur | auteur: Natuurmonumenten - Nieuwkoopse Plassen
  • Foto: René Koster

Misschien is de herfst wel het mooiste seizoen op de Nieuwkoopse Plassen. Het is er dan minder druk. Geluiden van mens en dier op het water vervagen. Veel bladeren veranderen langzaam van kleur. Van bladgroen naar dieprood. Ontdek tijdens deze vaartocht van Natuurmonumenten welke vogels naar warmere oorden trekken en welke juist in de Nieuwkoopse Plassen overwinteren.

Na bijzonder warme dagen lijkt de herfst deze week nu echt voor de deur te staan. Gidsen van Natuurmonumenten nemen je mee tijdens de seizoensvaartocht de Nieuwkoopse Plassen op. Dit laagveenmoerasgebied is hét best bewaarde geheim van het Groene Hart. Onze fluisterboot Blauwjantje doet de mooiste plekjes van de omgeving aan.

Herfstkleuren
Langs de waterkant kun je genieten van prachtige herfstkleuren, bessen en vruchten. Hou je van vallende blaadjes, glanzende rietvelden en de typische herfstgeur? Dan is deze seizoenstocht echt iets voor jou. Er varen twee deskundige gidsen van Natuurmonumenten met je mee. Zij vertellen je meer over de bezienswaardigheden op de plas tijdens dit bijzondere jaargetijde.

Meld je aan voor de herfstvaartocht!
De herfstvaartochten zijn op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Rondom het coronavirus volgen de boswachters van Natuurmonumenten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt.

 Ga naar de agenda op www.natuurmonumenten.nl/ nieuwkoop voor informatie, precieze data, prijzen en meld je aan!

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES