Maarssenbroeks plan ‘schoon, heel en veilig’ in november klaar

dinsdag 22 september 2020 10.18 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 22 september 2020 16.52 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Het college heeft op dinsdag 15 september de ambtelijke organisatie de opdracht gegeven om een plan van aanpak op te stellen in het kader van ‘schoon, heel en veilig’. Dit plan van aanpak wordt in november opgeleverd. In de tussentijd informeert het college op frequente basis de raad over gebeurtenissen, incidenten en lopende zaken.

Straatroven
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 september hebben een poging tot straatroof en een straatroof plaatsgevonden in Maarssenbroek. Op vrijdag 11 september heeft een groepje jonge mannen geprobeerd met geweld een bestuurder van zijn scooter te beroven op de Safariweg. Door oplettendheid van getuigen kon de politie snel ingrijpen. Later die avond heeft de politie drie verdachten aangehouden. Deze verdachten zijn bekenden van de politie.

Op zaterdag 12 september heeft een straatroof plaatsgevonden waarbij het slachtoffer zijn spullen af moest staan. Uit het eerste onderzoek van de politie is gebleken dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen. De precieze toedracht (of aanleiding) van het incident wordt verder onderzocht.

Autobrand
Op zaterdag 19 september is geprobeerd een auto in de brand te steken in de wijk Duivenkamp. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan. Daarnaast hebben zij getuigen opgeroepen om zich te melden. Het incident is nog in onderzoek bij de recherche. Uit het eerste onderzoek van de politie is gebleken dat er waarschijnlijk geen verband is met de eerdere autobranden in Maarssenbroek.

Voortgang maatregelen
Op vrijdag 11 september heeft samen met wethouder Van Liempdt (gebiedswethouder Maarssenbroek) een wijkschouw plaatsgevonden in Maarssenbroek. Samen met inwoners zijn verschillende plekken in Maarssenbroek bezocht. De bevindingen zijn meegenomen naar de desbetreffende afdelingen en worden opgenomen in het plan van aanpak ‘schoon, heel en veilig’.

Signalerende functie onderwijsinstellingen
Naar aanleiding van alle straatroven is er een gesprek geweest met onderwijsinstellingen in Maarssenbroek. Aan hen is gevraagd, voor zover dit niet al gebeurt, een signalerende rol op zich te nemen. De onderwijsinstellingen hebben aangegeven dat de incidenten van afgelopen weken geen gesprek van onderwerp zijn onder de leerlingen. Mocht dit veranderen dan nemen zij contact op met de wijkagent en de gemeente.

Tent in de Wijk
Op donderdag 24 september staat de Tent in de Wijk voor het Safarigebouw in Bisonspoor. Van 14:00 uur tot 16:00 uur hebben inwoners de mogelijkheid om met veiligheidspartners in gesprek te gaan. Hierbij zijn de politie, het jongerenwerk, de boa’s en medewerkers van de gemeente aanwezig.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES