Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

dinsdag 22 september 2020 15.56 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 22 september 2020 17.08 uur | auteur: Kern met Pit

Kern met Pit laat buurtprojecten groeien en bloeien Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro.

De inschrijving voor Kern met Pit 2021 is nu geopend! Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn al ruim 5000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ‘gereedschap’ om aan de slag te gaan.

Een eigen adviseur bijvoorbeeld, interessante workshops, de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Kern met Pit Utrecht
Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals in Nieuwegein, Utrecht. In dorpshuis Vreeswijk geeft de Wereldkeuken kookworkshops aan jongeren van 10 tot 14 jaar en volwassenen van alle achtergronden. Op deze manier worden wijkbewoners bij elkaar gebracht en de drempel voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond verlaagd. Een prachtig initiatief met alle ingrediënten van een echte Kern met Pit! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Utrecht 2019.

Meedoen
Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2021. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl. De verwachting is dat meer dan 200 initiatieven zich gaan inschrijven. De deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad, van krimpgemeente tot de Randstad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt. Partner Provincie UtrechtProvincie Utrecht is partner van Kern met Pit. Door deze samenwerking kunnen in de provincie Utrecht nog meer burgerinitiatieven deelnemen aan Kern met Pit en zo gebruikmaken van de coaching, kennis en het netwerk van KNHM én provincie Utrecht.

Schrijf je nu in voor Kern met Pit 2021.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES