Wateroverlast in wijkpark Maarssenbroek wordt aangepakt

donderdag 24 september 2020 07.57 uur | laatst gewijzigd: donderdag 24 september 2020 08.59 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

De vrienden van het wijkpark Maarssenbroek meldt op haar facebookpagina dat de wateroverlast in het wijkpark rondom de wijk Reigerskamp wordt aangepakt. De werkzaamheden zijn per 14 september gestart en zullen twee weken in beslag nemen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht - Park Maarssenbroek)

Zo worden de wandelpaden opgehoogd. Deze staan vaak blank en zijn drassig bij regenachtige dagen. Daarnaast wordt de werking van de ‘wadi’ verbeterd. Een wadi is een infiltratiesysteem voor afvoer en opvang van hemelwater waarbij plaatselijk en meestal tijdelijk gebruik wordt gemaakt van de opslagcapaciteit van de bodem. De naam verwijst naar de Arabische naam voor een vaak droogstaand rivierdal.

Omdat de blokhagen langs het voetpad verhinderen dat regenwater richting de wadi kan stromen worden deze verwijderd. Volgens de facebookpagina van de vrienden het het wijkpak Maarssenbroek komt hier in het voorjaar bloeiende beplanting voor terug. Tijdens de werkzaamheden blijft het park open voor bezoekers. De speeltuin zal tijdelijk gesloten zijn en kan tijdelijk niet gebruikt worden.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES