[Update] GroenLinks krijgt nieuw raadslid

vrijdag 25 september 2020 13.51 uur | laatst gewijzigd: maandag 28 september 2020 08.38 uur | auteur: Robbert Oelp

Raadslid mevrouw Schoevaars van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar raadslidmaatschap. Tijdens de raad van 29 september zal mevrouw Van Gaalen (Marja) namens GroenLinks als raadslid worden benoemd.

Marja is filosoof en antropoloog en heeft als actieve bewoonster van Maarsenbroek veel ervaring met de gemeentelijke politiek. Daarnaast is ze jarenlang actief geweest binnen de Eerlijke Handel, en heeft ze een aantal jaren meegedraaid in de Pastoraatsgroep van de Verrijzeniskerk in Maarssenbroek. Ze is ook actief bij de Voedselbank van Stichtse Vecht. Van Gaalen was als commissielid namens GroenLinks. 

GroenLinks raadslid Annet Schoevaars heeft besloten haar raadszetel in Stichtse Vecht op te geven. GroenLinks betreurt dit besluit, maar begrijpt ook dat het voor haar de juiste keuze was. Het was geen makkelijk besluit voor Annet. Zij kwam in 2018 nieuw in de raad voor GroenLinks en moest zich in sneltreinvaart inwerken in de lokale politiek. “Ik heb veel geleerd over heel veel verschillende zaken, o. a.  dat je eigenlijk 24 uur per dag raadslid bent; dat de politiek nog stroperiger is dan ik dacht en dat de gemeente over meer zaken beslissingen neemt dan veel mensen zich realiseren.”

Annet wil de dingen die ze doet, graag goed doen. “Maar om het goed te doen wil ik me voor 100 % in kunnen zetten en daar wringt de schoen. Ik kan me niet voor de volle 100% procent op mijn baan als juf concentreren, er zijn voor mijn gezin en me 100% inzetten voor de raad. Alles bij elkaar leverde me dit steeds meer frustratie op; bovendien ben ik een doener en niet goed in het politieke spel,” aldus Annet. Ze blijft wel betrokken bij GroenLinks Stichtse Vecht, maar meer op de achtergrond.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES