Cel en jeugddetentie geëist voor verdachten overval Maarssense kapsalon

zaterdag 26 september 2020 16.05 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 26 september 2020 17.22 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Op zaterdag 7 maart 2020 werd rond 16.45 uur een brute en laffe overval gepleegd op een Maarssense kapsalon. De overvallers waren met zijn drieën en werd geholpen door een bestuurder in een vluchtauto. De daders waren te zien op bewakingsbeelden van een camera aan de overkant van de kapsalon. De politie spoorde de daders op en vrijdag 25 september was de rechtszaak. (Archieffoto ter illustratie)

Een vijftienjarige jongen uit Utrecht kreeg honderd uur werkstraf en 210 dagen jeugddentie waarvan 162 voorwaardelijk van de rechter opgelegd. Tegen twee andere Utrechtse verdachten (17 jaar) eiste het OM maandenlang jeugddetentie. De rechter doet pas later uitspraak over deze eis van het OM.

De 21-jarige bestuurder van de vluchtauto werd door het OM veertien maanden cel geëist. Een 16-jarige jongen uit Maarssen is vrijgesproken. De andere verdachten hebben zich voor en na de overval bij hem thuis omgekleed. Maar volgens het OM en de rechter is dat onvoldoende voor een veroordeling.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES