Mondkapjes creatieve tiener (14 jaar) een hit op Instagram

zaterdag 03 oktober 2020 12.42 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 03 oktober 2020 14.21 uur | auteur: Robbert Oelp

Kasper Zwijssen (14 jaar) moet met het openbaar vervoer naar zijn kunstmiddelbare school, het IVKO in Amsterdam, reizen. Hij leerde daarom van zijn moeder, Olga van Koningsbrugge, om van stof een mondkapje te maken. Want je mag alleen met een mondkapje op de trein in. Inmiddels zijn de ‘Limited_mondkapjes’ van Kasper een hit op Instagram

Maar een gewoon zwart mondkapje vond deze creatieve Kasper maar niks. Dus verwerkte hij er eerst kleurige motieven in. Daarna maakte hij er een paar met gekleurde stofjes en zelf met kunstwerken als de Sterrenhemel van Van Gogh. Al doende kreeg hij de smaak te pakken en zo zette Kasper zijn ‘Limited_mondkapjes’ op op instagram. Tot zijn verrassing wilden meer mensen zijn mooie handgemaakte mondkapjes gaan dragen. Er werd zelfs belangstelling getoond door een bedrijf dat zijn werknemers graag van ‘een échte Kasper’ wilde voorzien.

Inmiddels zijn de mondkapjes zo populair dat Kasper al zijn vrije tijd in het maken van mondkapjes stopt. Zo af en toe moet hij zelfs zijn moeder, die een balletdocente is en een eigen dansschool heeft, vragen om even bij te springen omdat hij anders zijn patronen niet snel genoeg gespeld krijgt.

Kasper is blij dat zijn mondkapjes zo populair zijn en vindt het heel leuk dat mensen graag een LEUK en MOOi mondkapje willen dragen. “Dat ziet er zoveel vrolijker uit dan al die saaie standaard blauwe wegwerpkapjes, die ook nog es slecht voor het milieu zijn!” aldus een trotse Kasper. De mondkapjes van katoen zijn prima wasbaar. Daardoor doe je er lang mee en dat heeft voordeel. Voor het milieu en je portemonnee. Ze zijn er in volwassen- en in kindermaat.

Voor meer informatie kijk op instagram: limited_mondkapjes

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES