Provinciale 'Climate Challenge' van start

maandag 12 oktober 2020 19.49 uur | laatst gewijzigd: maandag 12 oktober 2020 21.02 uur | auteur: Website Provincie Utrecht

Gedeputeerde Huib van Essen lanceerde op 12 oktober een Climate Challenge op Twitter en zijn Facebook- en Linkedin-account. Hij daagt de wethouders van de provincie Utrecht uit om te laten zien wat er allemaal gaande is op het gebied van energie besparen en duurzame opwek. (Foto ter illustratie)

Op veel plekken in de provincie Utrecht zijn gemeenten, inwoners en bedrijven al volop bezig om energiezuiniger te leven en te werken en om duurzame energie op te wekken. Met deze Climate Challenge tijdens de Utrechtse Klimaatweken wil Van Essen deze initiatieven een podium geven. De animo onder Utrechtse gemeenten is groot: 25 gemeenten doen mee.

Challenge via sociale media
Huib van Essen: "Super dat zoveel wethouders de handschoen hebben opgepakt en mee willen doen! Er zijn bij gemeenten zoveel mooie initiatieven voor de energietransitie. Heel inspirerend en leerzaam om die op deze manier met elkaar te delen." Van Essen koos voor een challenge via social media. "Voordeel is dat een filmpje dan niet perfect hoeft te zijn. Een enthousiast vertellende wethouder, een inspirerend voorbeeld en een mobiele telefoon: meer heb je niet nodig."

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES