Kabinet kondigt gedeeltelijke lockdown aan

dinsdag 13 oktober 2020 19.38 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 oktober 2020 20.55 uur | auteur: Robbert Oelp

Het kabinet heeft vanavond in een persconferentie een gedeeltelijke lockdown aangekondigd om besmettingen terug te dringen. Lukt dit niet; dan is een volledige lockdown onvermijdelijk.

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag  14 oktober 22:00 uur. 

Horeca dicht
Horecazaken gaan dicht. Het zelgde geldt voor terrassen en coffeeshops. Eten afhalen bij restaurant is toegestaan. Hotels mogen open blijven en alleen eten en drinken serveren aan gasten van het hotel 

Geen alcoholverkoop na 20.00 uur
Verkoop van alcoholische dranken is na 20.00 uur verboden. Vanaf dat tijdstip is ook nuttigen van alcohol in de buitenruimte verboden. Met uitzondering van de levensmiddelenbranche zijn winkels verplicht om uiterlijk om 20.00 uur dicht te gaan. Er zijn geen koopavonden meer. 

Groepen binnen niet groter dan 30 personen
In binnenruimtes mogen niet meer dan dertig personen bij elkaar zijn. 

Binnen en buiten maximaal vier mensen bij elkaar
Binnen en buiten geldt een groepsgrootte van maximaal vier personen bij elkaar. Kinderen jonger dan dertien jaar tellen daarbij niet mee. 

Sporten in teamverband verboden voor volwassenen
Amateursporten in teamverband wordt voor volwassenen verboden. Individuele sporten kunnen nog wel doorgang vinden. Voor kinderen wordt de sportcompetities stilgelegd. Trainen voor kinderen kan doorgang blijven vinden. Sportscholen blijven open.

Evenementen verboden
Evenementen worden verboden. Dat geldt voor alle grote en kleine evenementen.

Mondkapjes verplicht in publieke binnenruimte
Het dragen van een mondmasker wordt verplicht in publieke binnenruimtes. Ook in het voortgezet onderwijs en hoger (mbo, hbo en universiteit) wordt het dragen van een mondkapje tussen de lessen door verplicht.

 

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES