Restaurant DeZusters brengt Dinerboxen coronaproof bij mensen thuis

zaterdag 17 oktober 2020 11.21 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 17 oktober 2020 12.25 uur | auteur: Restaurant DeZusters

Restaurant DeZusters op Buitenplaats Doornburgh biedt tijdens deze gedeeltelijke lockdown opnieuw hun ‘Dinerboxen’ aan. “Mensen kunnen bij ons een Dinerbox bestellen met daarin een compleet menu. We krijgen mooie reacties van onze gasten. In het voorjaar we twee huwelijksaanzoeken en diverse bijzondere familiediners mogen voorzien van onze boxen. Dat maakt ons trots”, vertelt chef Niels van Zijl enthousiast.

Samen delen
“Zo’n crisis maakt vindingrijk. Daarom hebben we de Dinerbox bedacht om mensen toch culinair te verrassen met onze gerechten,” zegt Evert Jan Aarts, manager van het restaurant. Van vrijdag t/m zondag bereidt DeZusters de Dinerbox, een pakket met daarin een volledig menu bestaande uit verschillende gerechten om met elkaar te delen. Vanaf 22 oktober is de Dinerbox ook op donderdag beschikbaar. Aarts: “Samen met onze gasten maken we er het beste van.” De Dinerbox kan worden bezorgd of worden afgehaald bij DeZusters op Buitenplaats Doornburgh. Het bezorgingsgebied van de boxen beslaat Maarssen, Breukelen, Oud Zuilen, Vleuten, Leidsche Rijn en het overgrote deel van Utrecht.  

Lokaal genieten
De box bevat voornamelijk producten van de vaste, lokale leveranciers van het restaurant. Van Zijl: “Wij proberen met de Dinerbox de leveranciers, producenten, onze eigen organisatie én onze gasten een hart onder de riem steken. Met deze box willen wij, net zoals in ons restaurant, de symboliek van het collectieve kloosterleven in ere houden. In deze tijd van sociale afstand hopen wij met ons menu de mensen thuis te verbinden, door ze te stimuleren met elkaar rond de tafel te gaan en de verschillende gerechten te delen.”  

Online samen eten
De Dinerbox bevat een goedgevuld menu voor één persoon. Het pakket bestaat uit verschillende kleine gerechtjes, waarvan u er thuis nog een aantal moet opwarmen. De box is vegetarisch; vis- of vleesgerechten zijn bij te bestellen. Aarts: “We zien dat de Dinerbox ook cadeau wordt gedaan aan vrienden en familie. We ontdekte dat mensen dan soms online samen dineren. Laatst kreeg een moeder in quarantaine nog een Dinerbox cadeau van haar oudere kinderen. Rond etenstijd gingen zij met elkaar videobellen. Dan konden ze elkaar zien en omdat ze allemaal hetzelfde menu aten, voelde het net alsof ze met elkaar samen aan tafel zaten. Dat soort verhalen maken indruk. Daar doen we het voor.” 

De Dinerbox kost 25 euro per persoon en kan worden besteld via de website van DeZusters. Ook zijn aanvullende boxen beschikbaar, zoals huigemaakte friandises en diverse borrelhappen. www.dezusters.nl

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES