Regionieuws Kinderadviesraad denkt mee over de beste zorg in Diakonessenhuis

zaterdag 17 oktober 2020 11.27 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 17 oktober 2020 12.31 uur | auteur: Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis heeft sinds deze week een Kinderadviesraad. Deze bestaat uit 10 meisjes en jongens die meedenken over de zorg voor kinderen in het ziekenhuis.

Vanwege de coronamaatregelen werd het een digitale aftrap voor de kinderadviesraad. Tijdens deze eerste videomeeting deelden de leden hun ambities. “Dat kinderen het ook leuk vinden in het ziekenhuis en niet saai de hele dag in bed liggen”, aldus één van de leden. Daarvoor gaf de raad verschillende tips, waaronder bijvoorbeeld meer ruimte voor sport op de afdeling.

Gevraagd en ongevraagd advies
Met de komst van de Kinderadviesraad krijgen kinderen een stem in het verbeteren van de zorg. Alles kan aan bod komen: van het eten en het gebruik van multimedia in het ziekenhuis, tot de uitstraling van de kinderafdeling. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.

De kinderadviesraad bestaat uit 7 tot 12 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Zij komen in ieder geval twee keer per jaar samen om gevraagd én ongevraagd advies te geven. Dat advies wordt vervolgens opgepakt door het management en de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis.

Leden van de Kinderadviesraad kregen thuis een goodiebag uit handen van de kinderverpleegkundigen van het Diakonessenhuis

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES