24 oktober: De Nacht van de Nacht

donderdag 22 oktober 2020 17.07 uur | laatst gewijzigd: donderdag 22 oktober 2020 18.09 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Zaterdag 24 oktober 2020 doet Nederland massaal het licht uit tijdens Nacht van de Nacht. Gemeente Stichtse Vecht doet hier aan mee. Gemeente Stichtse Vecht: 'Tijdens deze 16e editie van de Nacht van de Nacht doven of dimmen we de lichten van het gemeentekantoor, Goudestein, Boom & Bosch en diverse andere gemeentelijke gebouwen. Help jij ook mee om lichtvervuiling in Nederland te verminderen?'

Meerdere doelen
Nacht van de Nacht is een initiatie: van de Natuur- en Milieufederaties. Met het uitzetten of dimmen van de lampen wordt energie en geld bespaard en de lichtvervuiling verminderd. Hierdoor worden de sterren beter zichtbaar. Daarnaast heeft lichtvervuiling een grote invloed op nachtdieren die hierdoor ’s nachts ander gedrag vertonen dan dat ze normaal doen.

Avondvullend programma
De Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober komt naar je toe dit jaar! Geen 575 activiteiten in het donker zoals vorig jaar, maar een avondvullend programma via Facebook en YouTube. Met interessante lezingen, interviews en een speciaal kinderprogramma. Er zijn bijdragen van onder andere Govert Schilling, André Kuipers, nachtfotograaf Johan van der Wielen en professor Joke Meijer. Het programma start om 19:00 uur en gaat door tot 23:00 uur. De host van de avond is ambassadeur, cabaretier en schrijver Vincent Bijlo.

Doe mee!
Honderden gemeenten en bedrijven doen al mee aan de Nacht van de Nacht. En ook steeds meer inwoners sluiten zich bij dit evenement aan. Doe je ook zo veel mogelijk het licht uit op zaterdagavond 24 oktober? En kijk je zaterdagavond mee via de livestream van de Nacht van de Nacht?

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES