RTV Stichtse Vecht

Zorgen over tussentijdse rapportages inspecties jeugdbescherming en jeugdreclassering

De VVD en Samen Stichtse Vecht uiten haar zorgen over de tussentijdse rapportages inspecties jeugdbescherming en jeugdreclassering en heeft vragen aan het college van B&W hierover gesteld.

Raadslid Nederend (VVD) in de toelichting bij gestelde vragen: 'Onlangs verscheen er de voortgangsrapportage Samen Veilig Midden- Nederland (SVMN) en de tussentijdse rapportage van de Inspecties Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ) en Justitie & Veiligheid (IJenV) naar het landelijk beeld van de jeugdbeschermingsketen (jeugdbescherming en jeugdreclassering). Het gaat hier om de meeste kwetsbare jeugdigen waarbij maatregelen worden genomen waardoor de vrijheid van opvoeders en jeugdigen soms verregaand wordt ingeperkt.'

De VVD Stichtse Vecht heeft in navolging op de (mondelinge) vragen van het lid Habes vragen aan het college van B&W gesteld.  De VVD wil van het college van B&W meer informatie over de specifieke situatie bij SVMN, de huidige ontwikkelingen, hoe het staat met de ‘doorbraakanpak en de veranderagenda, vergroten van transparantie en dergelijke. 

De door de partij gestelde vragen zijn bij dit artikel toegevoegd. 

Ook raadslid Habes van Samen Stichtse Vecht heeft eerder vragen aan het college van B&W gesteld.