Jongeren helpen mee met kledinginzameling in Stichtse Vecht

dinsdag 08 december 2020 08.30 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 08 december 2020 08.44 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

Vanaf november werken stichting Groen! en stichting Live on Nothing (LON) samen om kleding in te zamelen voor diverse goede doelen. Zo willen beide stichtingen meer bewustzijn creëren rondom duurzame mode. De actie is in november al gestart maar de grote kledinginzameling vindt plaats op 12 december. Vrijwilligers halen deze zaterdag kleding op in heel Stichtse Vecht en delen van Utrecht. De kleding wordt gesorteerd om er zo een nieuwe bestemming aan te geven. Een deel hiervan, zoals warme winterkleding, wordt naar de kledingbank gebracht.

Bij de kledingbank kunnen arme gezinnen kleding afhalen zonder interactie van geld. Oude jeans worden naar het Utrechtse bedrijf Sympany gebracht, waar ze worden gerecycled tot isolatiemateriaal. KLEER zorgt dat unieke kledingstukken weer opnieuw bij iemand in de kast terecht komen. En er wordt nieuw leven geblazen in kleding die reparatie nodig heeft. Deze items worden vervolgens weer naar kringloopwinkels zoals Emmaus in Haarzuilens gebracht. Leerlingen van het kostuumteam van RSG Broklede in Breukelen gebruiken kleding voor de uitvoering van ‘A Christmas Carol’ op school. 

 Zo vindt alle ingezamelde kleding een nieuwe bestemming en is ‘de cirkel weer rond’. Dat is de circulaire economie in een notendop. Het doel is om in een periode van 10 weken zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te informeren en inspireren om bewuste keuzes te maken rondom fashion.

Wil je ook wat doneren om te zorgen voor een langere levensduur van jouw kleding? Meld je dan aan op Instagram via Groen_sv of stuur een mailtje naar groeneheld@gmail.com. Op zaterdag 12 december tussen 9.00 en 12.00 uur komen we bij je langs om het op te halen. Jongeren uit Stichtse Vecht kunnen bovendien leuke, gerecyclede prijzen winnen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES