Oproep van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen: leg de coronaproof feestdagen vast voor het archief!

dinsdag 15 december 2020 14.32 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 december 2020 14.40 uur | auteur: Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Dit jaar is de decembermaand een bijzondere maand, want door de lockdown moeten wij de feestdagen nu coronaproof vieren. Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) wil deze gebeurtenissen graag bewaren in het archief in de coronacollectie. De geschiedenis van morgen wordt vandaag gemaakt, daarom archiveert het RHCVV ook actueel materiaal. Zowel op papier als digitaal. Daar heeft het RHCVV uw hulp bij nodig, u kunt namelijk materiaal aanleveren via email, per post of op de studiezaal van het RHCVV. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht).

In maart begon het RHCVV met het verzamelen van materiaal waaruit de impact van de coronacrisis op het dagelijks leven blijkt. Met hulp van verschillende de inwoners van de gemeenten Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en Weesp groeit deze collectie nog steeds. Ook op de viering van Kerstmis en oud-en-nieuw heeft de coronacrisis een grote impact. Daarom gaan mensen creatief om met manieren om elkaar toch te zien. Het zijn onder meer deze creatieve uitingen die het RHCVV graag wil opnemen in de coronacollectie. Denk aan het kerstdiner via FaceTime, foto’s van een kerstborrel in de buitenlucht op anderhalve meter afstand of opnames van videogesprekken waarin men elkaar gelukkig nieuwjaar wenst. Maar ook speciale kerstkaarten, menukaarten van restaurants voor thuisbezorging, bingokaarten voor online kerstvieringen zijn zeer welkom.

Wilt u het RHCVV helpen met de coronacollectie? Stuur dan uw digitale materiaal naar hotspot@rhcvechtenvenen.nl. Ander materiaal zoals gedichten of kerstkaarten kunt u opsturen naar Postbus 120 3620 AC Breukelen of afgeven op de studiezaal op de Schepersweg 6e in Breukelen. Heeft u ander materiaal voor de coronacollectie? Ook dat mag u nog steeds naar het RHCVV sturen of brengen. Kijk voormeer informatie op https://www.rhcvechtenvenen.nl/nieuws/coronacollectie.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES