Inzameling kleding door Groen! groot succes

dinsdag 15 december 2020 19.52 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 15 december 2020 19.55 uur | auteur: Groen!

Afgelopen zaterdag 12 december hebben vrijwilligers van Groen! samen met jongeren uit heel Stichtse Vecht kleding ingezameld voor het goede doel. Met een heuse elektrische Groenmobiel van Seval E Cargo trokken ze van deur tot deur door onze gemeente. De aftrap samen met de Zeeverkenners Johannes de Doper vond plaats bij Boekhandel Van Kralingen in het centrum van Breukelen. De scouts hadden zelf al de nodige kleding ingezameld.

Het doel van deze actie is om bewustzijn te creëren voor het onderwerp ‘duurzame mode’ en tegelijkertijd iets terug te geven aan mensen die het minder goed hebben. Sanne van den Broek van Stichting Groen!: “We zijn geraakt door de vele donaties. Daarvoor willen we iedereen bedanken. Bovendien is het geweldig om te zien dat leerlingen van Broklede en Niftarlake zo hun best doen om scholieren te mobiliseren om mee te doen. Een groot compliment aan al deze jongeren die het ook niet makkelijk hebben nu. Samen maken we de wereld een beetje mooier”. 

Bij het sorteren werd de beste kleding uitgezocht en aan de kledingbank in Utrecht gedoneerd, zodat goede kleding terechtkomt bij mensen die het juist nu zo hard nodig hebben. Alle jeans en denim is naar Sympany gebracht; een Utrechts bedrijf dat de jeans omtovert tot bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Ook is er in totaal bijna drie kuub aan kleding aan kringloopwinkel Emmaus gedoneerd, die met de verkoop weer allerlei goede initiatieven in de regio ondersteunt.

“Ondanks Corona was de impact groot. In totaal hebben 450 zakken kleding een tweede leven gekregen. De komende weken loopt de actie door via de sociale media waar we jongeren informeren en inspireren over duurzame mode. We sluiten af met een  een no-buy challenge in 2021,” aldus Sanne. De actie is opgezet is samenwerking met stichting LON.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES