Gemeenteraad steekt inwoners hart onder de riem met kerstbomenactie

woensdag 23 december 2020 13.58 uur | laatst gewijzigd: woensdag 23 december 2020 14.12 uur | auteur: Robbert Oelp

De gemeenteraad wil inwoners een hart onder de riem steken in deze lastige tijd en daarom is er in elke kern een kerstboom bezorgd bij iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken. De fracties hebben zelf de keus gemaakt en de boom gekocht. Namens de gemeenteraad voor iedereen een gezellige kerst en een heel goed en gezond 2021.

Nigtevecht
Het Vechtse Verbond bracht de boom naar Ben Goes. Hij is de grote promotor van veel activiteiten, zoals de cabaretvoorstellingen in het Dorpshuis, die allemaal zijn afgelast, en het bekende zomerfestival.

Maarssenbroek 
Lokaal Liberaal liet de keus aan de inwoners van Maarssenbroek. De fractie zette een kerststukje neer op straat met een kaart zat met de tekst NEEM MIJ MEE! Daarin stond een kerstwens namens de fractie waarbij we hopen dat de komende feestdagen toch nog een beetje gezellig maar vooral gezond mogen verlopen. Het kerststukje is gevonden door een van de verzorgende uit de Willem van Hoornhof en deze heeft een mevrouw enorm gelukkig gemaakt.

Maarssen-Dorp
Lokale musea met veel vrijwilligers hebben ook een zwaar jaar achter de rug. Daarom koos Samen Stichtse Vecht voor Museum Vredegoed. Namens alle medewerkers werd de boom in ontvangst genomen door voorzitter Paul Smits. Samen Stichtse Vecht toog ook naar kinderboerderij Vechtse Hoeve, zo’n onmisbare voorziening in de gemeente. De boom werd overhandigd aan beheerder Chris Ester.

Vreeland
Het CDA bracht de boom naar Vreeland voor Reinko Abels. Reinko doet veel voor het dorp (onderhoud bomen, belangen dorpshuis) en meld heel veel zaken bij diverse raadsleden, waardoor zaken sneller opgepakt worden.

Loenen aan de Vecht
In de kern Loenen ad Vecht brengen Sarah van Lindenberg CDA en Joseph Toonen PvdA namens de gemeenteraadsleden een kerststuk bij Willem Mooij, het ‘historisch geweten ‘van Loenen.

Oud-Zuilen
Stichtse Vecht kan niet zonder vrijwilligers die zich elk jaar inzetten voor al die activiteiten in onze gemeente. Als VVD-fractie zijn we alle vrijwilligers zeer dankbaar. Drijvende kracht achter onder andere Maarssen On Ice en de Vechtse Vaarparade zijn Arjan en Sheri van den Hoek. Dit Coronajaar heeft ervoor gezorgd dat zij niet kunnen doen wat zij het liefst doen: activiteiten organiseren voor jong en oud. Met deze Kerstboom spreken wij in het bijzonder onze waardering uit voor Arjan en Sheri, maar natuurlijk voor alle vrijwilligers die deze evenementen mogelijk maken. In 2021 hopen we weer op een bruisende evenementenkalender in Stichtse Vecht voor jong en oud.

Nieuwersluis
De VVD-fractie heeft grote bewondering voor de wijze waarop Elfride Zeldenrust al jaren de stille kracht is achter culturele evenementen als de Mattheus Passion en het River Concert in Nieuwersluis. Door Corona is haar harde werk in 2020 behoorlijk geraakt. Met de boom spreken we met haar de wens uit dat 2021 weer mag bruisen met culturele pareltjes.

Kockengen
Streekbelangen kocht een kerstboom voor woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen. De boom krijgt de bestemming wensboom waar bezoekers en bewoners een wens in kunnen hangen.

Loenersloot
De fractie van GroenLinks heeft Loenersloot toebedeeld gekregen bij de aanbieding van de kerstboom en wij doen dat op onze eigen wijze. De kerstboom is een protestboom geworden. Want Loenersloot is in actie tegen de verbreding van de N201 en wil verlaging van de maximumsnelheid. En GroenLinks steunt die actie van harte. We hebben een protestkerstboom gemaakt, opgetrokken uit protestborden. En we hebben deze boom aangeboden aan Marjan Prins.

Nieuwer ter Aa
ChristenUnie-SGP koos voor Piet van Selm, die de medicijnen ophaalt bij de apotheek voor een aantal ouderen in Nieuwer Ter Aa. In het voorjaar deelt hij uit van zijn overvloed aan andijvie en sperziebonen. Op een tafeltje voor zijn huis kun je alles zo vers meenemen met de mogelijkheid om een donatie te geven voor een goed doel. Naast de groenten liggen ook wat bijbeltjes. Het heeft al diverse gesprekken opgeleverd met wandelaars en fietsers. In alle eenvoud vertelt Piet over de liefde van God voor mensen. Piet zoekt mensen op in het dorp en heeft voor iedereen een praatje. Voor ons een inspiratie bron, het hoeft allemaal niet zo groot te zijn. Van betekenis zijn voor een ander zit in kleine dingen, in alle eenvoud. Dat is leven vanuit je geloof!

Breukelen
PvdA en Streekbelangen waren samen in Breukelen bij een inwoner, die ook vaak bij raadsvergaderingen komt luisteren. Els Swerts en Karin van Vliet kwamen een kerstboompje en een kaars, om in deze donkere dagen van eenzaamheid symbolisch een lichtje te kunnen schijnen.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES