Aangepast knallen - 'Lockdownproof’ activiteiten voor jongeren Stichtse Vecht

zondag 27 december 2020 13.18 uur | laatst gewijzigd: zondag 27 december 2020 13.28 uur | auteur: Redactie RTV Stichtse Vecht

In de laatste dagen van het jaar en in de eerste weken van 2021 worden er door Jeugd-Punt onlin en live activiteiten georganiseerd. Aangepast knallen door lockdownproof activiteiten voor de jeugd.

Gemeente Stichtse Vecht: 'Jeugd-Punt organiseert de activiteiten voor jongeren van 10 tot 18 jaar. Inschrijven vooraf is verplicht. Dat kan via het Instagramaccount van Jeugd-Punt. Daar vind je ook alle informatie. De activiteiten zijn zo georganiseerd dat ze passen binnen de maatregelen. Let wel op dat je niet samen met je vrienden naar één van de locaties komt. Tot en met 19 januari kun je onder andere meedoen met:

- Lasergamen in de kerstvakantie
- Buitenactiviteiten
- Sportactiviteiten
- Online activiteiten
- Online FIFA-toernooi
- Rocket League
- Meidenactiviteiten
- Individuele coaching

FIFA-toernooi Eindejaarscup 2020
Op 29, 30 en 31 december organiseert de politie een online FIFA’21-toernooi. Stichtse Vecht heeft zich net als veel andere gemeenten hiervoor aangemeld. Dat betekent dat iedereen uit Stichtse Vecht mee kan doen. Alle lokale winnaars krijgen een prijs en op 31 december spelen alle winnaars van de verschillende gemeentes voor de hoofdprijs: een nieuwe Playstation 5. Wordt Stichtse Vecht de landelijke winnaar? Doe mee op 29 en 30 december vanaf 18:00 uur en meld je aan voor Stichtse Vecht.

In januari organiseert Jeugd-Punt nogmaals een FIFA-toernooi en ook een Rocket League-toernooi. De winnaars van iedere kern spelen na de lockdown samen de finale.

Naast de activiteiten, is Jeugd-Punt ook altijd bereikbaar voor hulpvragen, goede ideeën en extra ondersteuning.

Andere activiteiten
In Loenen is een buitenschaaktafel geplaatst. Als je goed oplet met afstand houden kun je hier met maximaal 2 personen al gebruik van maken. Als de maatregelen worden versoepeld komt er een klein openingstoernooi. De tafels zijn geregeld door schaakvereniging Vecht en Ommelanden en Welzijn Stichtse Vecht.

Van 6 tot en met 15 januari organiseert Taekwon-Do IN NAE DO KWAN online Taekwon-Do lessen. Als je mee wil doen, kun je mailen naar randy@itf-taekwondo.nl.

Sportcentrum van Asdonck organiseert buitenlessen. Neem voor meer informatie contact op via info@asdonck.nl of bel naar 0346 266060.

Online wordt er veel georganiseerd, zoals Goodbye 2020. Dit is een gratis online festival met ruim 250 artiesten. Het begint op Oudejaarsdag om 16.00 uur en eindigt op nieuwjaarsdag tegen 05.00 uur. Onder anderen artiesten als Douwe Bob, Jeangu Macrooy, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek en De Jeugd van Tegenwoordig doen mee.

MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES